Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Първата "Мис България" по соцвреме изненада всички с това решение, няма да повярвате какво си търси!
Автор: Екип Varna24.bg 11:56 / 25.11.2022Коментари (0)1522
©
Първата носителка на титлата "Мис България“ по соцвреме Бранимира Антонова си търси къща в Северна Македония, разкри самата тя, цитирана от "Телеграф".

Причината за това е в родословното дърво на фамилията, за което й разказала майка й Любимка малко преди да си отиде тази пролет на 97 г.

"Мама е имала баба Аугиристия, банатска българка, така и не можах да намеря нищо в интернет за това име. Дядо й Богдан Петков в Крива паланка пък е бил предприемач. Имали са много хубава къща, която са дарили на тези, които по време на войната са загубили имота си. Били са като отец Иван – направили са един дом за всички несретници. Дядо й е направил белокаменната чешма пред манастира "Свети Йоаким.

Тя е много красива, сега е възстановена и може да се пие вода от сребърен черпак. Направил е чешмата за своите внуци, които обаче не е успял да види“, разказва за рода си Бранимира. Сега тя търси да купи къща в Крива паланка, която да се превърне в център на фамилията и да се събира семейството й за празниците. 

Юбилей

Именно заради загубата на майка си Бранимира Антонова не празнува 70-годишния си юбилей на 22 ноември.

"Тя си отиде през април. Беше здрава до последно. За 20 дни стана – беше на системи в клиника, но си отиде в пълен комфорт. Все това ми повтаряше, че само не иска да я боли. Щастлива съм, че успях да й изпълня желанието. Но празновата ни е тази година и на цялата фамилия не й е до веселби. Тъй като дъщеря ми е командировка, се събрахме няколко роднини да се почерпим и да си поговорим. Най-голямата атракция вкъщи сега е кучето, което ми остави дъщеря ми – казва се Жак и е порода унгарска визла“, разказа вечният символ на красотата на българката. 

Тайна

Въпреки че вече е на 70, годините хич не й личат. "Точно затова си позволявам да казвам на колко съм - смее се чаровницата и издава тайната си: - Номерът е да останеш нормален, да отстъпиш място на младите. Затова все казвам на младите - хващайте се и си направете една нова България. Дъщеря ми ми подари нов телефон и ако не са внуците, не мога да се оправя с него – те знаят повече от мен. Аз имах късмет да срещна Кондов, Черкелов, Вили Цанков – те ми подадоха ръка, направиха ми път, приеха ме на равна нога и така ми вдигнаха самочувствие. Затова смятам, че няма да си щастлив, ако не си скромен“.

Формата си поддържа с плуване и танци. "На периоди съм, като почна и през ден съм в басейна. Даже танцувам балет във водата. Допреди няколко години водих и мама с мен и като я видя спасителят, ме пита – и госпожата ли ще плува. Беше много учуден и като разбра на колко е, не можеше да повярва. А тя с типичното си чувство за хумор отвърна: ние не плуваме, а плаваме“. Антонова признава, че не е вярвала, че през 2022 г. ще гледа отново танкове и хора без дом.

"Моля се за мир, колкото и клиширано да звучи. Нека се разбираме на масата на дипломацията, защо да минаваме през разрушения. Много ми се иска да се окаже, че съм сънувала лош сън. България беше с добра медицина, по едно време – втора в света. Не знам къде отиде уважението към хората, които ни лекуват. Вече сме толкова претръпнали, че не реагираме толкова, като се чуе, че някъде са били доктор. Затова много ми се иска да си върнем уважението към лекарите“, добавя тя.

Монако

През лятото Бранимира Антонова е успяла да отскочи за три дни до Монако.

"Близко момиче имаше рожден ден и ни покани. Самото тържество беше в Буда бар. Разминахме се с пилотите от Формула 1, затвориха района малко след това. Спомних си и за пътуването ни с мама преди 5 г. в Монако. Беше седнала на една пейка на фона на морето и едни японци извадиха фотоапаратите да я снимат. Тя започна да им говори, викам – мамо, те нищо не ти разбират, а тя: нищо, аз да си кажа. Снимах я пред една бяла лимузина на входа на казиното, тя хвана дръжката на вратата, сякаш ще се качва в нея и започна да позира. Настана суматоха, тъй като си помислиха, че ще я краде, а тя взе да ги успокоява "Аз съм виновна, извинявайте“. После ходихме да хапнем тортички“, спомня си актрисата. 

Внучката й стана пилот на самолет

Бранимира Антонова е щастлива от успехите и постиженията на дъщеря си и внуците. Мария Грашнова бе наградена от президента за един от най-успешните мениджъри на годината през 2019 г. Внучката й вече е на 18 г. и учи последна година в колеж в Париж.

"Специалността й е инженерна, към НАСА, свързана е с архитектурата. Освен това изкара курс за пилот на малък самолет и вече лети“, издаде Мис България '67. Тя има и двама внуци – на 16 и 14 г. Момчетата са спортисти ватерполисти като баща си и вече са спечелили златни медали и купи за уменията си с топка във водата. 

Кобзон изпял песен за нея

Легендарният съветски певец Йосиф Кобзон е възпял Бранимира Антонова в едноименния хит. Той е написан от унгарски автори след Световния младежки фестивал през 1968 г. - музиката е на Габор Шолти, а 7-те куплета са дело на поета Габор Руднай. "Когато получих нотите, Бисер Киров дойде, хареса му и взе да я изпълнява на предстоящото си турне в Съветския съюз.

Там я чул и Кобзон, който също пожелал да я включи в репертоара си“, разказа жената вдъхновител и за написването на златния хит "Една българска роза“. Тя е избрана за Мис Фестивал на 9-ия световен младежки фестивал и по този повод спешно е поръчала да се напише песен. Така се ражда песента на Найден Вълчев и Димитър Вълчев, която представя Паша Христова. "Участваха над 100 момичета от цял свят в конкурса, така че може да се каже, че бях избрана за Мис Свят през 1968 г.“, гордее се българката.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: