Пускат в продажба нов сорт лук "без сълзи"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:15 / 12.01.2022
684
Sunions, сорт лук "без сълзи“, за който дистрибуторите твърдят, че не кара готвача да плаче, ще бъде в избрани магазини от следващата седмица, съобщава "Индипендънт“, цитиран от БГНЕС. Марката, която е пусната на пазара в САЩ, заяви, че са били необходими повече от 30 години за отглеждане на по-малко лютящи сортове лук, за да се намери сорт, при който изпаренията, отделяни при рязане, не са достатъчно силни, за да предизвикват сълзи в очите.

"Много хора са се опитвали да разберат как да спрат да плачат при рязане на лук: чрез замразяване на лука, накисване във вода, рязане по определен начин, използване на лъжица - списъкът е безкраен, но за съжаление, зеленчукът все още ви кара да плачете. Сега всичко това се промени, благодарение на разработката на "Sunions от BASF", казва Насир Ахмед, мениджър "Потребители и клиенти" в отдела за зеленчукови семена на BASF в Обединеното кралство.

Sunions заяви, че нейният лук не е генетично модифициран, а само отглеждан. Компанията заяви, че ароматът му се развива по различен начин от този на другите видове лук.

Sunions вече се продава в Америка, но не е приет добре от всички. В рецензия от 2018 г., публикувана във в. "Вашингтон пост", се казва, че главите са "достатъчно сладки, за да можете да седнете и да ги ядете като пуканки и нямат почти никакъв аромат".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).