Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Рачков и Халваджиян си навлякоха сериозни неприятности покрай новия им бизнес
Автор: Екип Varna24.bg 17:23 / 12.12.2021Коментари (0)2486
©
До съд с японски милиардер може да стигнат Димитър Рачков и братята продуценти Маги и Джуди Халваджиян. Повод са евентуални проблеми около лиценза на новият им съвместен бизнес, прогнозираха юристи.

Продуцентите и известния комик са собственици на лъскаво кафене, което отвори врати неотдавна в един от столичните молове. Заведението се рекламира като място където "кафето е изкуство, култура и преживяване". За целта се разчита на продукция от малки биологични ферми в Бразилия, Кения, Колумбия и Бразилия, за да гарантират отлично качество. В опит да осигурят уникално изживяване на своите клиенти, собствениците са заложили на впечатляващ минималистичен и футуристичен дизайн, като цялото заведение е в ослепително бял цвят, пише "Уикенд". 

Рачков и братя Халваджиян се похвалиха, че те са автори на идеята за заведението. Концепцията им за кафенето на бъдещето била изключително иновативна "и все още не особено позната не само в България, но и в цяла Европа". Това им дава надежда, че могат да направят световна експанзия с революционната си идея. Плановете им са в скоро време да отворят цели 200 обекта. Впечатлени от кафенето, хора от цял свят вече ги засипвали с предложения да отворят заведения на франчайз. От Лондон, та до Дубай. Поне така се хвалят Халваджиян и Рачков в платена публикация.

"Жалко, че идеята не е оригинална, а копие на японската верига "Arabica", която от няколко години насам се разпространи доста сериозно по света", написа в коментар известен кафе експерт. Клиенти, посетили кафенето също отбелязаха, че интериорът, поднасянето на напитките и самата философия на заведението поразително прилича на японската верига. Подобни съвпадения трудно могат да бъдат случайни и поставят под съмнение претенциите на българските собственици за уникалността на идеята им, писа още "Уикенд".

Още в края на миналата година Рачков и братята Халваджиян се похвалиха, че имат франчайз да отворят заведение от международната гурме кафе верига "Arabica". Тримата регистрират и фирма "Глобал кофи", а като съдружници са привлечени оперният певец и бизнесмен Роберт Сулпицио и музикантът Видин Андонов. Купуването на лиценз е обичайна практика с известни световни вериги ресторанти и заведения. Собственикът на марката дава право на всеки желаещ да отвори обект, като в замяна му се плаща твърда такса и процент от оборота. След сключване на договора, Рачков и братята Халваджиян започнаха да набират и персонал. В обявите изрично е посочено, че става дума за работа в заведение от световната кафе верига.

Самият основател Кенет Шоджи също се похвали, че е намерил партньори в България. Японецът публикува и снимки с дизайна на бъдещото софийско кафене. Може би напълно случайно, но те поразително съвпадат с интериора на кафенето, открито от Рачков и партньорите му. Иначе сътрудничеството между Кенет Шоджи и родните му партньори продължава буквално до последният момент, според публикации на японеца във Фейсбук. Малко преди откриването на самото кафене се оказва, че то ще работи под нова марка и с "уникална" концепция, измислена от българските собственици. Това съответно спестява на Рачков и Халваджиян плащането на процент към японският основател на веригата. Освен, ако Кенет Шоджи не реши да си потърси правата в съда, заради изумителните прилики в двете заведения. Според хора от шоубизнеса това далеч не е изключено. Твърди се, че японецът е останал доста изненадан от появилото се под друга марка кафене и може да предяви претенции към тукашните автори на "уникалната" концепция.



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: