Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Радина Червенова призна: Коко е мъжът на живота ми въпреки изневярата
Автор: Екип Varna24.bg 11:38 / 04.06.2023Коментари (0)852
©
Бившият шеф на БНТ – Константин Каменаров, е сложил окончателен край на извънбрачната си авантюра с Михаела Калайджиева, близначката на Гергана Паси. Той е взел категоричното решение да се върне при съпругата си Радина Червенова, с която са заедно от 30 години. Връзката им e преминала през много изпитания, но все пак е устояла във времето. Емблематичната новинарка е простила на неверния си мъж и с взаимни усилия са успели да възродят брака си. 

Двойката преживява най-голямото сътресение в отношенията си преди около 2 години. Тогава бившият генерален директор на БНТ подхваща извънбрачна връзка с Михаела и се понасят слухове, че с Червенова са пред развод. Явно обаче увлечението му по чуждата жена не е било чак толкова силно, че да съсипе семейството му. Авантюрата му така и не прераства в нещо повече от временна забежка.

"Оказа се невъзможно да се разделим. Ние сме заедно от 30 години. Разбира се, имало е много конфликти, спадове и пикове, тъй като връзката ни е бурна, но каквото и да се е случвало, винаги единият е имал нужда от другия. Говорим на един език дори когато сме в лоши отношения. Имаме такава любов, каквато рядко се открива. Простих му, но не крия, че обидата беше много голяма, трудно ми беше. По-важно е обаче той да прости на себе си!", разказва Червенова за перипетиите, през които е преминала.

Когато Каменаров се събира за кратко с любовницата си, тв звездата му поставя условие – или тя, или съперницата й. Той избира да се изнесе, но с времето осъзна, че е направил сериозна грешка и именно Радина е жената на живота му, с която го свързват 30 години брак и 4 деца. Десислава и Валди са от първия брак на говорителката, София е плод на връзката на Коко с журналистката Камелия Станчева, а общата им наследница се казва Анастасия.

По време на кризата в брака си Червенова взима решението да бъде известно време сама и да анализира ситуацията на спокойствие. Заминава за Швейцария, където живее голямата й щерка Десислава. Наследницата на звездата завършва академия по сценичен грим в Цюрих и сега организира снимки за списания там.

"Убедих се, че ако човек не се научи да живее сам, той не може да живее и във връзка. Аз бях прекалено отдадена на този брак, на грижите за семейството и загубих себе си. Да живееш сам не означава да си самотен. Бях обградена с много приятели и с доста хора, които преоткрих. Усетих истинската им обич", споделя журналистката.

Тя избира да остане в Швейцария при дъщеря си, докато се бори с трудностите, защото там никой не я познава. Казва, че държавата много й допада – определя я като "красиво място с усмихнати хора". Там за първи път сваля перуката си и усеща полъха на вятъра – кратък момент на щастие, който обаче никога няма да забрави.

Драмата в брачния живот на Радина съвпада и с друг тежък за нея период – борбата й с коварната болест рак на гърдата. В мига, в който разбира диагнозата, тя не се сломява, а впряга вътрешната си сила, за да се бори. Налага се да премине през 2 операции в рамките на 3 дни, защото ракът е изключително агресивен. Интервенциите са извършени в България, а не във Франция, каквито слухове се понасят. Новинарката е много признателна на родните специалисти, които спасяват живота й и вярва, че у нас има прекрасни лекари.

След хирургичното изрязване на злокачествените образувания следва и химиотерпия, заради която косата на Радина окапва. Тогава слага перука, за да съхрани самочувствието си.

"Пазя я до ден днешен. И винаги ще я пазя. Дори когато започна да ми израства косата, не посмях да я махна веднага. Когато сложих перуката за първи път, се погледнах в огледалото и си казах: "Не е чак толкова зле! Има и по-лошо!". Свалих я за първи път в Швейцария", връща лентата на спомените звездата.

За щастие, тя вече е добре и се е възстановила. Червенова съветва всички да мислят повече за себе си и редовно да ходят на профилактични прегледи. "Ракът е лечим, когато е в начален стадий! Човек не бива да пада духом, а да се мобилизира и да започне лечение. Трябва да се ходи на прегледи редовно", отбелязва новинарката.

Що се отнася до кариерата, Радина се чувства много добре в предаването "Преди обед", където води рубриката си "Опасни връзки". За колегите си Деси Стоянова и Сашо Кадиев се изказва изцяло положително. По думите й работата в новините е била доста по-напрегната заради конкуренцията и постоянното съревнование.

"Много пъти ми се е случвало да се прибирам вкъщи след емисия и децата да ми казват: "Мамо, защо се караш, когато говориш?" Аз просто пренасям същия тон на говорене и вкъщи. В новините е динамично, има напрежение, агресия. В "Преди обед" е съвсем различно. Секунди преди ефир се разказват вицове. И въпреки че на екран всичко изглежда лежерно, зад това стои огромен труд на целия екип", коментира журналистката.

Професионалният път на Червенова започва в БНТ, където първоначално помага в детска редакция. По-късно става едно от емблематичните лица на централната новинарска емисия "По света и у нас". Там среща и втория си съпруг Константин Каменаров, който е голямата любов на живота й.

Когато Коко е избран за шеф на БНТ, тя решава, че е по-добре за нея да напусне Националната телевизия. Последната емисия, която води на "Сан Стефано", е на 3 юни 2018 г. По-късно идва и предложението за работа в Би Ти Ви.

"Винаги съм се притеснявала преди ефир. Ако спре да ти пука, по-добре е да си тръгнеш. Не се пестя емоционално и физически. Имала съм безсънни нощи, в които съм се упреквала за мои грешки в работата. Иначе предложението от "Преди обед" дойде съвсем неочаквано. Смятах, че съм приключила с телевизията, но изненадващо ми се обади Георги Тошев. Той е много сладкодумен и убедителен. Не знаех дали ще се справя, но понеже съм човек, който обича трудностите, реших да пробвам. Избрах теми свързани с прихологията, защото смятам, че хората имат нужда да разбират себе си по-добре. Запознах се с изключителни психолози и психотерапевти, които знаят как да помагат на хората", разказва Радина.

Като по-млада водещата иска да става актриса, но така и не реализира тази своя мечта. Свири на цигулка, дори се гласи да се запише в Музикалното училище. Днес малко съжалява, че не е продължила с уроците и признава, че цигулката все още е голяма нейна страст.

Червенова се занимава още и с писане, припомня HotArena. През 2020 г. завършва романа си, който обаче още не е видял бял свят. Работното му заглавие е "Сън" и се надява, че скоро ще бъде издаден. Няколко нейни приятели са го чели и я окуражават да не се притеснява, а да го предложи на широката публикка.

През изминалата година животът на новинарката е наситен и с много положителни емоции. Първородният й син Валди, който е компютърен специалист, се взе с дългогодишната си половинка Марина Камбурова на изискана сватба. Церемонията се състои в един от най-реномираните хотелски комплекси у нас – "Пирин Голф", намиращ се между Банско и Разлог.

Брак сключи и общата им дъщеря с Коко Каменаров – Анастасия. Тя каза "да" на любимия си мъж Яким, с когото се познават още от ученици.

"Още през януари започна организацията на едната сватба, после и на другата. И двете бяха много артистични – в голяма градина и на голф игрище. И при двете валя дъжд по обяд, а после изгря слънце и времето беше прекрасно. Щеше да има и трета сватба, на дъщеря ни София, но нека да остане нещо и за следващата година", коментира чаровната водеща, която днес гледа с усмивка и надежда към светлото бъдеще.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: