Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Разкриха кои са най-опасните дестинации в света
Автор: Екип Varna24.bg 10:43 / 07.05.2021Коментари (0)828
Колкото и да обичаме да пътуваме и опознаваме света, съществуват места, които са опасна дестинация и е повече от желателно добре да се замислим преди да предприемем такова приключение. Ето кои са местата, за които информира БЛИЦ. 

Долината на смъртта, САЩ

В долината е измерена най-високата температура в САЩ и втората в света – 56,7 °C в Грийнленд Ранч на 10 юли 1913 г. Поради липсата на вода Долината на смъртта е сред най-сухите и топли места в света. Температури от порядъка на 50 °C са нещо обикновено през лятото, докато зимните падат под 0 °C. 

Данакил, Еритрея

50-градусови температури, множество активни вулкани, гейзери, които бълват токсични газове – има ли нещо по-страховито и ужасно? Това се случва в пустинята Данакил, Африка. Повечето хора вероятно биха сметнали това ужасно място за буквален "Ад на Земята“, но все още привлича много смели авантюристи от цял ​​свят. Имайте предвид, че посещението на пустинята Данакил самостоятелно, без опитен водач, е строго забранено.

Връх Вашингтон, САЩ

Връх Вашингтон държи световния рекорд за най-силни ветрове на повърхността на Земята. Най-високата регистрирана скорост е 327 км/ч. Те обаче не са единствения проблем в този район. Температурите могат да паднат до -40 градуса и непрекъснатите силни снеговалежи правят планината Вашингтон много опасно място. Въпреки скромната си височина от 1917 метра това е един най-смъртоносните върхове в света.

Вулканът Синабунг, Индонезия

Това е активен вулкан, разположен на индонезийския остров Суматра. Много често се случват изригвания, които оставят хиляди хора без подслон или поминък. Вече няколко пъти близките градове и села са изцяло покривани с лава и пепел - през 2010, 2013, 2014 и 2015 г. Последният взрив се случва на 27 февруари 2016 година. Това изригване изхвърля смъртоносен облак от вулканичен газ, камъни и пепел до височина 2500 метра.

Иля де Кеймада Гранде, Бразилия

Забраненият остров Иля де Кеймада Гранде се намира край бреговете на Бразилия, на 32 километра от бреговете на Сао Пауло. Той е дом на 4000 от най-смъртоносните змии на планетата, сред които и златната усойница. Отровата им е толкова силна, че може да разтопи човешка плът. С решение на правителството е забранен за посещения като опасно за живота място. Достъп до Иля де Кеймада Гранде имат само няколко учени, които всяка година изследват змиите там.

Национален парк Мадиди, Боливия

На пръв поглед това място изглежда много живописно, но всъщност е много опасно. Тъй като е дом на най-отровната и агресивна фауна в света - контактът с някое от растенията, които се намират в този парк, може да причинят силен сърбеж, обрив и световъртеж. Всяко порязване или дори малка рана може  бъде повод да се заразите с тропически паразити.

Атолът Бикини, Маршаловите острови

Изгубен някъде в океана, този остров изглежда като рай. Но атолът Бикини всъщност е бил дом на множество програми за ядрени опити, които са превърнали живописния остров Бикини в радиоактивна пустош. Жителите са принудени да изоставят домовете си и дори днес това място остава опасно за живите организми - необичайно високото ниво на радиация, регистрирана на острова може да причини рак.











Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: