Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Различните форми на артрита и гелът Artrovex
Автор: Екип Varna24.bg 08:13 / 16.07.2019Коментари (0)1240
Съвременният начин на живот, за съжаление, носи много предпоставки за развитие на болки в ставите или артрит на по-късна възраст. Работата пред компютъра по цял ден, уседналият начин на живот, липсата на движение – всички те са причини за проявяване на  болки в ставите. Те могат да са само начало и симптом за по-нататъшното развитие на форми на артрозата. За някои от тях може да научим по-долу, както и за прилагането на гелове с натурални съставки за повлияване на болката. Пример за такъв е Artrovex.

Какви са Формите на Артрита?

Учените са класифицирали формите на артрит в няколко групи. Те могат да бъдат:

Артроза – Артрозата, или остеоартртитът, е най-разпространената форма на артрит. Представлява износване или увреждане на гладката, хлъзгава тъкан - ставния хрущял. Обикновено започва след 40-годишна възраст, като се смята, че над 65-годишна възраст той се среща поне в няколко стави. Развива се бавно и болката, която причинява, също се увеличава с времето. Най-често се среща в глезените, колената, тазобедрената става, гръбначния стълб.

Ревматоиден артрит - Ревматоидният артрит е хронично автоимунно заболяване. Това означава, че имунната система атакува собствените си тъкани вместо да защитава ставите. Така се стига до произвеждането на вещества, които разрушават ставните връзки, сухожилията и мускулите. Появява се най-вече на възраст от 40 до 60 годишна възраст. Специфично при него е, че засяга едни и същи стави от двете страни на тялото. Най-често започва от малките стави на ръцете или краката. Ревматоидният артрит се развива като една от по-комплексните форми на заболяването и може да засегне цялото тяло. Също така не само болки в ставите, но и висока температура, умора и загуба на апетит.

Инфекциозен артрит - Инфекциозният артрит най-често се появява чрез инфекция в следстиве на друга болест. Тя може да бъде бактериална, но понякога вирусна или гъбична. Достига до ставите чрез заразена съседна тъкан. Това може да бъде съпровождано с болезненост на ставата, резки болки при движение, оток или затруднено свиване. Освен това е възможна появата на висока температура, умора или усещане за безсилие.

Ювелинен ревматодоиден артрит - Ювелинният ревматодоиден артрит възниква при деца до 16-годишна възраст, като може да има различни форми. Оплакванията на децата са същите като тези на възрастните – болки в ставите, ограничено движение, отоци.

Какви са Основните Грижи при Артрит?

Грижите и лечението при артрита зависят от много фактори. Най-важните от тях са конкретната форма на заболяването, причинителите, възрастта и здравословното състояние на боледуващия. Съществуват и общи мерки, които всеки човек може да приложи сам, за третиране на вече открита разновидност или за повлияване на появяването му.

Някои от тях са:

Грижа за Теглото – Обикновено се посочва като най-основният помощник, особено при хората страдащи от наднормено тегло. По-ниската цифра върху кантара би дала позитивно отражение и върху движението на ставите на коленете, стъпалата, глезените, бедрата и гръбнака.

Добри Упражнения и Физиотерапия – За тях е добре да се съветвате със физиотерапевт или друг тип специалист. Заседналият начин може да има негативно влияние върху теглото, което “тежи" на ставите и би усложнило движението им.

Лекарствени Средства и Гелове – В днешно време съществуват много решения на пазара, които целят да спомогнат артрита и болките в ставите. Препоръчително е да се консултирате с вашия лекар, преди избора на такова. Такъв тип био-козметичен продукт е Артровекс, гел с естествени екстракти, целящ позитивното повлияване на болките в ставите.

Какво представлява Гелът с Натурални Съставки Артровекс?

Artrovex е успокояващ гел, целящ благоприятно влияние върху болките и отоците в ставите и гръбнака. Препоръчителният курс на прилагане е 4 седмици, а според производителят е възможно да се повлияе позитивно върху:

Болката, Отоците и Възпаленията;

Разрушаването на Ставите;

Последващите Усложнения;

Също така, той благоприятства възвръщането на подвижността и укрепването на физическата сила.

Формулата му се състои от няколко натурални, био-компоненти. Основните съставки на Artrovex са:

Екстракт от Мазнина от Акула (Омега-3 и Омега-6) – Има способността да спомага за възстановяването на хрущялите и тъканите. Което пък води и до намаляване на болката и възпаленията.

Екстракт от Листата на Черен Оман – Въздейства благоприятно на регенерацията на костната тъкан, кръвообращението и структурата на костите.

Глюкозамин – Спомага за намаляването на усещанията за болка и парене.

Хондроитин – Образува се от костите на риба или животни и има благоприятно влияние върху възстановяването на тъканите.

Екстракт от Прополис – Полжително антибактериално и противовъзпалително средство.

Да живеем активно и здравословно!

Макар и да не можем да спрем промените в тялото, настъпващи с годините, винаги можем да се погрижим за себе си. За да се чувстваме добре физически и психически е ключово да се храним добре и движим редовно. Една кратка разходка до най-близкият магазин за плодове и зеленчуци би ни донесла и повод за повече движение, и вкусна и здравословна храна. Нека отдадем нужната грижа за себе си и тялото си. То, а и ние също, го заслужава!
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Решения на Общински съвет Варна
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: