Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Размяната на реплики между Васил Драганов и бившата му половинка Андреа продължава
Автор: Екип Varna24.bg 15:27 / 20.02.2023Коментари (1)3320
©
Андреа се опита да води война и за апартамента ни миналата година, но не успя, призна пред "Телеграф“ актьорът Васил Драганов.

През изминалата седмица той влезе в светските хроники с признанието за тежкия им развод, след което бившата му съпруга започна да вади кирливите им семейни ризи, подробности от делото за домашно насилие, което тя му заведе и загуби.

В момента Драганов е на морето заедно с малкия си син Давид.

"С него сме неразделни от две години, той е на 9 г., трети клас и е наясно какво се случва, тъй като му споделям всичко. Още миналата година той започна да работи с детски психолог от "Закрила на детето“ и неговото заключение е, че не го съветва да живее с майка си“, сподели звездата от "Комиците“ и сериала "Столичани в повече“.

Той призна, че голямата им дъщеря Любов не е добре в момента. "Много е разстроена след всичко, което се изнесе в публичното пространство. Дори е молела майка си да не участва по предавания и въпреки това тя е отишла. Любов си живее в нас, през май става на 18 г. и може да е самостоятелна. Андреа ме обвинява, че не й давам децата, а е точно обратното - тя си намира причини да не ги взима дори в събота и неделя, когато й се полага по решението от развода ни. Сега оправданието е, че прави ремонт. Два пъти е завела малкия на училище, а ние живеем съвсем наблизо и това им е било виждането - да го преведе през светофара“, каза още актьорът.

Според него медийните изяви на бившата му съпруга са вече от безсилие, тъй като от миналата година тя го заплашвала, че ще го съсипе. А относно издръжката, на която Андреа е осъдена да плаща за децата след развода, Драганов казва, че я прави, но с огромни закъснения. "Може би идеята й е, след като роди, да спре окончателно“, предполага комикът.

Въпреки че двамата са вече разведени, той още страда тежко за нея. "Искам да е щастлива, човекът до нея да е щастлив, да им се роди здраво бебето, въобще прекрасен живот им желая“, добави Васил.

Той изпрати до "Телеграф“ и свое официално изявление до медиите, с което иска да спре раздухването на семейната драма, за да не продължават да страдат децата им.

Ето и цялото изявление:

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с разразиралата се медийна война и разпространавяни в публичното пространство твърдения, имащи характер на директни нападки, обвинения и внушения от страна на г–жа Андреа Андреева спрямо бившия й съпруг г–н Васил Драганов, считаме за редно да изложим реалната фактическа обстановка.

На 12.02.2023 г. пред БНТ г–н Васил Драганов сподели част историята си и какво е преживял през последните месеци в личен план, а именно че се е развел със съпругата си, като това се е случило по нейно желание и към настоящия момент двете им деца живеят и се отглеждат от него. Няколко дни след това лично изявление, бившата му съпруга отправи директни обвинения спрямо него, с твърдения че е била подложена на домашно насилие, след което срещу известния столичен актьор започна чудовищна атака от страна на различни медии. За съжаление нито една от тези медии не си направи труда да провери изнесената от г–жа Андреева информация, даже напротив, медиите си позволиха да интерпретират превратно всяко една дума, казана от г–н Драганов и да вадят от контекста всяко негово изказване, кредитирайки изцяло твърденията на г–жа Андреа Андреева. Така се стигна до лавинообразно разпространение в медийното пространство на неверни обстоятелства, които по безпрецедентен начин уронват името и авторитета на г–н Васил Драганов и го "демонизират“.

Придържайки се изцяло към обективната истина, в хоронолигичен ред представяме реалната фактическа обстановка.

През месец септември 2021 г. г–жа Андреа Андреева напуска семейното жилище, което до този момент обитава заедно с г–н Васил Драганов и двете им деца и официално го уведомява, че има извънбрачна връзка и ще живее на семейни начала с новия си партньор. Двете деца, които са на възраст 8 г. и 16 г., остават да живеят заедно с г–н Васил Драганов в семейното жилище.

През месец ноември 2021 г. г–жа Андреева депозира в Софийски районен съд молба за защита от домашно насилие, с твърдения че спрямо нея е извършен акт на домашно насилие от страна на нейния съпруг. В производството по делото се събират всички изискуеми и допустими от закона писмени и гласни доказателства, включително е назначена и комплексна Съдебно писхиатрично психилогическа експертиза на г–жа Андреева. С решение от 22.04.2022 г. състав на Софийски районен съд отхвърля искането на г–жа Андреева за издаване на заповед за защита и приема, с което приема, че спрямо нея не са извършени твърдяните актове на насилие от страна на г–н Васил Драганов. Срещу решението на Софийски районен съд е подадена въззивна жалба от страна на г–жа Андреева, за което е образувано частно гражданско дело пред Софийски градски съд. На 09.01.2023 г. г–жа Андреева депозира в деловодството на Софийски градски съд молба, с която оттегля въззивната си жалба срещу решението, с което е отхвърлена молата и за издаване на заповед за защита. Въззивен състав на СГС разглежда молбата и в закрито заседание и на 10.01.2023 г. постановява определение, с което прекратява производството по обжалване, в следствие на което решението, с което нейната молба с твърдения за извършно спрямо нея домашно насилие от страна на нейния съпруг г–н Васил Драганов е отхвърлена и решението на Софийски районен съд влиза в сила.

От месец декември 2021 г. между г–жа Андреева и г–н Драганов е висящо дело за развод пред Софийски районен съд. На 03.04.2022 г. състав на СРС, кото разглежда делото за развод, постанови определение за привременни мерки, по силата на което предостави упражняването на родителските права върху непълнолетните деца на г–н васил Драганов, а на майката определи режим на лични отношения с децата в контролирана среда, а именно контактен център. Това свое определение съдът постанови след като изиска подробни социални доклади и становища от съответните органи по закрила, пред които децата бяха изслушани. От постановяване на този съдебен акт до влизане в сила на решението за развод режимът на лични контакти между децата и майката се изпълняваше стриктно от страна на бащата, за което се изготвяха периодични протоколи и становища от контактния център.

След проведена порцедура по медиация и активни действия по намиране на разумно и балансирано решение г–жа Андреева и г–н Драганов постигнаха споразумение, с което бракът им беше прекратен по взаимно съгласие. Съгласно подписаното споразмение, което е одобрено от съда с решение на СРС от 09.12.2022 г. родителските права се упражняват съвместно от двамата родители, местоживеенето на децата е при техния баща, майката се задължава да заплаща издръжка на децата чрез техния баща.

Към настоящия момент двете деца продължават да живеят при г–н Драганов в жилището, в което винаги са живяли и се отглеждат от него. С г–жа Андреева децата имат контакти и те се осъществяват по начин и време, което тя самостоятелно определя, спрямо личните си ангажименти. Така изложената хронология на отношенията между г–жа Андреева и г–н Драганов е съобразно издадените съдебни актове, които са влезли в законна сила. Всеки един от тези съдебни актове е публичен и е на разположение на всяка добросъвестна страна, която се придържа към обективната истина.

Готови сме да предоставим препис от съдебните решения лично, с оглед канфиденциалност и предвид обстоятелството, че в проведените пред съответните съдилища производства са налични данни, които имат деликатен характер. Не считаме, че в публичното пространство следва да се обсъждат детайли, тъй като те касаят единствено страните в съдебния процес. Водени от това, ще спестим всякакъв коментар и няма да обсъждаме нищо, което е било достояние на съда, касаещо г–жа Андреева, нито ще квалифицираме нейното поведение в публичното пространство.

Освен това, в случая е налице необходимост да се защити интереса на децата на г–жа Андреева и г–н Драганов. За съжаление нито г–жа Андреева, нито медиите се съобразиха с това обстоятелство и всяка една медийна публикация и скандал в социалните мрежи доведе до поставянето на децата в тежко емоционално състояние и риск. Нито една медия не отчете, че "пикантните“ подробности за личния живот на една публична за страната личност, непроверени и превратно интерпретирани, граничещи с откровени лъжи ще увенчае с кратковременен рейтинг всяка от тях, но ще нанесе необратими вреди. Рано или късно този медиен интерес към г–н Драганов ще приключи, но тези две деца ще продължат да имат тези двама души за свои родители и тепърва ще им се наложи да се възстановяват от нанесените им емоционални щети.

На последно място, считаме, че професията, която г–жа Андреева упражнява – журналист в Tribune.bg, предполага тя самата да поддържа висока хигиена в комуникацията и високи стандарти на журналистиката. Вместо това, е налице медийна злоупотреба спрямо г–н Драганов именно поради професията и местоработата на г–жа Андреева, която неведнъж е отправяла закани срещу съпруга си, че ще езползва медиите срещу него. Това на практика е факт.

Предвид нанесените вече морални щети на г–н Васил Драганов, който е известен столичен актьор и на неговите деца, които са все още нълнолетни, той ще използва всички законови възможности да защити правата си и интересите на децата си в случай, че в медийното пространство продължат да се излагат неверни твърдения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.02.2023 г.
0
 
 
Нещастен некадърен клоун.Мъж без достойнство правещ пиар на чужд гръб.Нещастен пикльо
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: