Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Разумно ли е да осъществите целите си с бърз кредит?
Автор: Екип Varna24.bg 13:56 / 16.01.2023Коментари (0)1015
©
Всеки от нас има цели, мечти и желания за материални придобивки. За да ги изпълним са ни нужни финансови средства. Понякога опитваме да спестим, за да осъществим дадена цел. Но да спестяваме не винаги ни е по силите. Често се появяват непредвидени обстоятелства, за които даваме спестените от нас пари. Също така всички знаем, че инфлацията в момента е доста висока. Понякога, когато закупим необходимите ни хранителни и битови продукти и платим комуналните си сметки, не ни остават средства за нищо друго. Повечето хора в такава ситуация прибягват до тегленето на банков кредит, за да реализират целите си. Проблемът е, че банките одобряват само определен вид клиенти. Ако не работите на постоянен трудов договор от поне шест месеца или сте с влошена кредитна история банката най-вероятно ще откаже да ви отпусне заем. В такъв случай кое е по-добре: да отлагате целите си или да вземете бърз кредит, за да ги осъществите?

До каква сума можете да вземете бърз кредит?

Различните небанкови финансови компании отпускат различни суми. Обикновено тези суми варират от 1000 до 9000 лева. Разбира се, нужно е да проверите компаниите, техните кредитни продукти и условия. Голяма част от фирмите отпускат доста ниски суми. Ако ви е нужен кредит до заплата, тези фирми са подходящи за вас. Кредитоспособността ви също е от голямо значение за кредитната компания. Тя се определя от няколко неща. Какъв е размера на дохода ви и от колко време работите при настоящия си работодател е първото по значение. Също така е важно дали работите на трудов договор, на граждански договор или сте в сивия сектор. Ако работите без договор можете да потърсите кредитни компании, които отпускат заеми на лица без доказуеми доходи. Броят на членовете на домакинството ви също е от значение. Ако имате деца се предполага, че доходът ви се разпределя между повече хора.

Какво е кредит до заплата?

Кредит до заплата е финансов продукт, който се предлага от част от небанковите компании в България. Той се характеризира с отпускането на малки суми, които трябва да бъдат върнати в кратък срок. Подходящ е за хора, които имат спешна нужда от малка сума пари. Нужно е също да можете да върнете сумата навреме. Обикновено потребителите прибягват до кредит до заплата, когато нямат налични средства за храна, заплащане на битови сметки или решаване на медицински проблем. С повишаването на инфлацията този вид заем става все по-популярен. Част от фирмите за бързи кредити предлагат безлихвен заем до заплата на новите си клиенти. Имайте предвид, че липсата на лихва не означава липса на такси и комисионни. Поинтересувайте се от подробностите, за да сте сигурни, че ще ви е изгодно да вземете този заем.

Изгодно ли ще ви е да осъществявате дългосрочни цели с бърз кредит?

Знаем, че бързите заеми са една идея по-неизгодни от банковите. Въпреки това, има как да намерите евтин бърз кредит. Ако сте с добра кредитна история и доказуеми доходи шансът ви да вземете изгоден кредитен продукт се увеличава многократно. Също така, ако сте били клиенти на дадена небанкова кредитна компания и сте били лоялни платци сега можете да получите по-добри условия. Попитайте старите си кредитори дали могат да ви предложат изгодни оферти. Също така потърсете промоционални предложения от останалите фирми. Колкото повече оферти сравните, толкова по-изгодни заеми ще намерите. Попитайте приятели и познати, които са ползвали този тип заем за повече информация. Те могат да ви дадат детайли, които да са ви полезни. При положение, че нямате такива познати можете да потърсите мнения в интернет пространството.

Важно е да знаете всички подробности

Сравнете лихвите, предлагани от различните фирми. Таксите също са важна част от оскъпяването на всеки един кредитен продукт. Разберете дали по самия кредит има застраховки, изисква ли се поръчител, какви са възможните неустойки. Важно е да знаете каква е крайната цена, която ще заплатите. Четете документите, които подписвате внимателно. Уверете се, че няма скрити такси, за които не сте разбрали. Задавайте въпроси към кредитната компания и не вземайте прибързани решения.

Направете си план

Ако не искате да отлагате целите си и мислите да ги осъществите с бърз кредит е нужно да си направите добър план. Пресметнете точната сума, която ви е нужна. Помислете какви месечни вноски няма да утежнят бюджета ви. Разберете дали кредитните компании могат да ви предложат нужната сума и дали ви устройва крайната цена. Колкото повече информация имате, толкова по-добър избор ще направите.

Важно е да съобразявате решенията си и с текущата финансова ситуация. Интересувайте се от промените в лихвите по кредитите, от нивото на инфлацията, дори и от курсовете на различните видове валути. Не се изкушавайте да харчите отпуснатата сума за хазарт, рискови инвестиции или ненужни покупки.

Погасявайте задължението си разумно

Независимо дали ще се възползвате от кредит до заплата или пък от бърз заем на вноски е нужно да го погасите навреме. Просрочията водят до куп неприятности. Едни от тях са допълнителни лихви и лоша кредитна история.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: