
ЗАРЕЖДАНЕ...
Рецепта за крехко и вкусно агнешко, което се топи в устата | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: - агнешко месо - 1.5 кг - ориз - 1 ч.ч. - растително масло - 3 с.л. - лапад - 1 връзка /около 300 г/ - зелен лук - 1 връзка - моркови - 1 бр. - сухи чушки - 1 червена - джоджен - 1 връзка или 3ч.л. сух - черен пипер - 1 с.л. на зърна - дафинов лист - 2 бр. - бахар - 2 зърна - чесън - 3 скилидки - сол Начин на приготвяне: Месото се нарязва на порции и се залива с подсолена вода в тенджера под налягане. Прибавят се черният пипер, дафиновият лист, зърната бахар и чесъна. Оставя се да фъска 50 мин. Месото се изважда, а бульонът се прецежда. В маслото се задушават ситно нарязаните морков и чушка. Прибавят се добре изчистените и нарязани зелен лук, лапад и джоджен. Добавя се оризът. Наливат се 4 ч.ч. бульон и всичко заедно с месото се прехвърля в тавичка. Пече се във фурната на 180 градуса около 40 мин. Източник: gotvach.bg. |
Още по темата: | общо новини по темата: 218 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg