Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Репеят и невероятните му регенеративни свойства върху косъма на косата
Автор: Десислава Томева 15:22 / 27.02.2024Коментари (0)1321
© Blagoevgrad24.bg
Родът репей е родом от Европа и Азия, но видовете са широко разпространени по целия свят. Ползите от това растение са много, но акцентът днес ще бъде върху благотворното му влияние върху регенерирането и растежа на косата.

Повод за статията е писмо на читателка на Blagoevgrad24.bg и ефектът от ползването на серум със съдържание на репей.

Дълбоко искаме да подчертаем, че не става въпрос за рекламен материал и конкретни марки и производители няма да бъдат цитирани. На пазара има различни видове серумипродукти със съдържание на серум от репей – напълно достъпни в аптеките, специализираните магазини и сайтовете. Въпрос на личен избор е кой конкретен продукт ще изберете. Важното е, че има ефект върху косопад, "плешиви петна", накъсване на косата и бавен растеж.

В писмото до редакцията на Blagoevgrad24.bg се казва: Млад човек съм, нямам проблеми с косата, но майка ми беше чула за благотворното влияние на серума с репей. Поръчахме и дори на шега, започнах да се пръскам след всяко измиване. Гледайки се в огледалото, установих, че така наречената "бебешка коса", сякаш се сгъстява. Извадих своя снимка от края на есента и си направих нова сега. Да, ефект се забелязва. Тези участъци при връзване на косата, които изглеждат по-редки, са се сгъстили. 

Няма да правя реклама на конкретен продукт, много са и на различни фирми, но сякаш с всяко напръскване косата ми започва да се сгъстява".

Момичето изпраща и снимки, доказващи твърдението й.

Проверяваме какво пише за ефектите на репея – Активните съставки на репейя проникват през кожата, за да подхранват скалпа и корените на косата, подобрявайки техните функции. 

При редовна употреба косопадът намалява, възстановява се кератиновата структура на косъма и се стимулира растежа на нова коса. Тя става по-силна, по-плътна и пълна с блясък.

Репей: Растенията от този род имат тъмнозелени листа, които могат да достигнат до 70 см на дължина. Те обикновено са големи, груби и яйцевидни, като по-ниските са с форма на сърце. Отдолу са вълнисти. Листните дръжки обикновено са кухи.

Народните билкари смятат изсушения репей за диуретик и средство за пречистване на кръвта. Семената от обикновен репей (A. lappa) се използват в традиционната китайска медицина под името niubangzi.

Репеят е традиционна лечебна билка, използвана при много заболявания. Екстракт от корен от репей се използва в Европа за лечение на скалпа, а в Америка листата се задушават с мляко и се използват като противоотрова при ухапвания от гърмяща змия








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: