Ресторант в Лондон, който се превърна в хит в социалните мрежи заради грубото си отношение към клиентите, обяви, че затваря. Става въпрос за социален експеримент на австралийска компания. Тя се вдъхнови от набираща скорост в интернет тенденция да се оплакваш непрекъснато от лошо обслужване. Освен в Австралия, грубиянски ресторанти бяха отворени в Америка и Великобритания.

"Сервитьорката ми крещя, че съм подранил с 10 минути. Хвърли сметката на земята. На излизане ми показа среден пръст", споделя клиент.

Българският кулинарен инфлуенсър Александър Влог е сред последните посетители на грубиянския ресторант в Лондон и е изненадан, че спира да работи, защото е бил много популярен.

"Най-много ме впечатли колко много възрастни хора имаше. Очаквах да бъдат много по-млади.Трябва да резервираш маса няколко дни по-рано, защото напливът е много голям, информира Нова тв. Имаше възрастни хора, които празнуваха дори рождените си дни там. Повечето от тях бяха англичани. Имаше много малко чужденци", разказа инфлуенсърът.

Според английски медии компанията е започнала да изпитва проблеми, след като някои сервитьори са попрекалили с обидите, а в един от ресторантите полицията е открила следи от наркотици в тоалетната.

"Станахме свидетели наистина на немного приятни гледки, но това беше част от цялото изживяване в ресторанта. Посрещат те, хвърляйки менюта в краката ти. Също имаше много неприлични жестове, думи. Бяха сравнително груби към абсолютно всички", допълни Александър.

Това обаче явно се харесва, защото споделеното от него в интернет видео има над половин милион гледания за часове. Някои обаче му пишат, че не е трябвало да ходи чак до Лондон, защото и у нас се случва същото на много места.

"Аз лично съм посещавал над 600 ресторанта в България, не съм се сблъсквал чак с такъв тип отношение. Дори бих казал, че ние тук имаме много по-вкусна храна от тази, която ни предложиха в Лондон", допълни Александър.

Създателите на грубиянските ресторанти съобщиха, че ще продължат с инициативата си, защото очевидно към нея има интерес. Но ще я реализират под формата на изнесени събития, тъй като се е оказало трудно да правят всеки ден храна и шоу.