Роми разтърсиха Лондон с тежък кючек! Откриха български хранителен магазин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (14)
11:45 / 15.12.2022
10652
Роми разтърсиха Лондон с тежък кючек!

Видео от атрактивната ситуация се появи първо в социалните мрежи, а след това беше разпространено от медии във Великобритания и Сърбия.

Нашенци от Карловско, които живеят на Острова, откриват български хранителен магазин в покрайнините на Лондон. Вместо традиционно събитие с прерязване на лентичка и кратка реч на входа на магазина се нарежда оркестър с йоника, цигулка и кларинет. Има и руса певица, която завърта кръшни ритми и много оригинален текст:

"Той има магазин в Лондон, има пари в джоба си, печели "халал" пари. Грижи се за майка си, живее в Лондон. Отвори магазин. Грижи се за майка си".

Музикалната формация има за цел не само да отбележи откриването, но и да привлича клиенти. По рафтовете има традиционни български продукти като лютеница и бяло сирене, могат да бъдат намерени и редица колбаси, които се продават и у нас, пише "България днес".

Медиите зад граница разказват, че жителите в северните предградия на Лондон са били силно шокирани от импровизирания концерт, като разкриват, че са останали непонятни за тях както текстът на песента, така и цялата идея на събитието.

В коментарите в социалните мрежи се вижда, че български роми въ Великобритания са във възторг от магазина и най-искрено се интересуват дали могат да си купят царевични пръчици, тъй като най-много им липсват от България.

Виж коментарите (14)
Още новини от Любопитни новини:
Антоанет Пепе и Иво Карамански се сгодиха
Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен...
Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момент...
Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос: Светът е по-странен от моите ф...
ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або
Ето кой грабна приза "Най-добър остров в Европа"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).