Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Русенската опера представя във Варна една от най-новите си и мащабни продукции
Автор: Екип Varna24.bg 14:59 / 02.08.2018Коментари (0)2291
©
На 25 август Държавна опера - Русе ще представи пред варненската публика една от най-новите си и мащабни продукции - операта "Набуко" от Джузепе Верди. 

На сцената на Летния театър във Варна ще чуем великолепните гласове, които носят славата на българското оперно изкуство по света - баритонът Венцеслав Анастасов в ролята на "богоравния" вавилонски владетел, Йоана Железчева в трагичната роля на Абигаил - дръзката претендентка за трона, и Юлиан Константинов, който ще се превъплъти в достолепния жрец Закария, водач на еврейския народ. Те, заедно с Петър Костов, образцов изпълнител на ролята на Измаил, и Петя Цонева, която въплъщава органично образа на чувствителната и жертвоготовна Фенена, ще изпълнят оперната вечер с артистизъм от изключително висока класа. Участват още: новото попълнение в състава на опера Русе англичанина Едуин Кей, като върховен жрец на Баал; възпитаникът на НМА "Проф. Панчо Владигеров" Иван Пенчев в ролята на Абдало;  Теодора Чукурска, завършила Академията на Ла Скала, ще изпълни ролята на Анна. 

Диригент на спектакъла ще бъде младият и талантлив русенец Димитър Косев, режисьор е Георги Симеонов, хормайстор – Стелияна Димитрова – Хернани, концертмайстор - Анна Фурнаджиева.

Костюмите са изработени от италианския режисьор Марио де Карло, който с помощта на петчленния си екип превърна русенската постановка на "Набуко" в живописно платно, наситено с дълбочина и  фигуративни нюанси.

Премиерата на спектакъла се осъществи на 19 април в Русе, а великолепните хор и оркестър на Русенска опера обраха овациите на препълнената зала.

Венцеслав Анастасов е баритон от изключително висока класа. Красив тембър, безупречно белканто, стилистична плътност на интерпретациите, в съчетание със завладяващ артистизъм – това са емблемите на неговото неповторимо сценично присъствие. 

Роден е през 1971 г. в Русе в семейството на именитите български оперни певци Мария Венциславова и Анастас Анастасов. Завършва Музикалното училище в Русе в класа на Георги Делиганев и ДМА при проф. Асен Селимски. Бързо се издига до най-високите нива на оперното изкуство.

Репертоарът му включва централните баритонови партии от най-известните опери на Верди, Пучини, Бизе, Леонкавало, Маскани, Гуно, Доницети, Росини, Моцарт, Чайковски, Бородин и др.

 Венцеслав Анастасов работи с едни от най-големите имена в света на операта като Лорин Маазел, под чието диригентство пее Родриго в "Дон Карлос" и Ескамилио в "Кармен" (режисьор на постановката е Карлос Саура).

С маестро Зубин Мета участва в "Турандот" и записва DVD, пее в продукцията на Метрополитен опера "Ифигения в Таврида" и с Пласидо Доминго в Палау де Лас Артс – Валенсия.

Кариерата на Венцеслав Анастасов минава през сцени като Гран Театро де Лисео – Барселона, Театро Верди в Триест, Тетро Масимо в Палермо, Театро Сан Карло в Плермо, Опера Монте Карло, Фестивала в Солотурн, Залцбург Аудиториум и др. Звездният български баритон е един от плеядата наши певци, които правят чест на най-престижните оперни сцени.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Матури 2024 г.
24 май: Ден на славянската писменост и култура
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: