Сензационна рок-опера ще бъде представена в рамките на варненския Панаир на занаятите и изкуствата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:59 / 04.08.2009
1526
Сензационна рок-опера ще бъде представена в рамките на варненския Панаир на занаятите и изкуствата. Това съобщи председателят на Организационния комитет на посочения културен форум Веселина Савова.

Амбициозният проект ще бъде представен в морската столица на 19-ти август, издаде в аванс тя. В атрактивното музикално шоу ще вземат участие 10 оперни и 12 рок певци. „За първи път в България ще има едно смело съчетаване на опера, рок и джаз" - коментира Савова. По думите й, това е един от акцентите в тазгодишното издание на Панаира на занаятите, който доказва разширяването на форума в посока изкуства. „Този панаир е точно едно смесване на стилове в различните области на изкуството" - обясни идейният инициатор на панаира. Според Савова,
най-същественото в тазгодишното издание на форума е, че това е вече международен панаир на занаятите и изкуствата. Периметърът на събитието е силно разширен и това означава много както за участниците, така и за гостите на Варна, отбеляза Савова. Основното в програмата на панаира е откритата вчера сборна изложба живопис, металопластика, текстил и керамика, в която участват плеяда от творци. Те са 12 и са от различни държави. „Бих отличила представянето на персийска миниатюра върху кожа от Иран. На Панаира на занаятите и изкуствата има още участници от Украйна, Русия и Индия, така че той вече се разширява. Освен българските занаяти и творци са представени и много международни автори" - разказа още Савова.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
30.03.2024 Голям пожар край Девня!
30.07.2009 Зад пожарите във Варненско не стоят икономически интереси
30.07.2009 Увеличение на горските пожари за първото шестмесечие на годината отчитат от противопожарната служба във Варна
Още новини от Любопитни новини:
Вергов: Омерзен съм от политиката в България
Автомобилите без катализатор или филтър за дизел остават без реги...
Варна е предупредена! Опасно време и днес
Кралски експерт каза кога Кейт ще се върне към задълженията си
Катето Евро показа нещо невиждано в мрежите
Тихомир Стаменов: Бизнесът очаква готови кадри в туризма, а най-п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).