Щастлива кокошка снесе яйце-гигант

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
12:51 / 03.04.2012
3475
Щастлива кокошка от Търговище се прослави, снасяйки яйце-гигант. Размерът му според стандартите е поне три пъти XL и също толкова по-тежко. Яйцето било снесено от една от 10-те кокошки, гледани от семейство Яневи от Търговище.

Както всяка сутрин Симеон нахранил пернатите и тръгнал да огледа полозите, когато се натъкнал на гиганта. Кантарът ударил 160 грама, докато обикновените яйца тежат не повече от 60. Собственикът е категоричен, че никога не е хранил птиците със специални храни, не им е давал и добавки, каквато е практиката във фермите. Кокошките му били домашна плевенска порода, която Симеон и съпругата му развъждали от десетина години.

Пернатите се разхождат свободно по двора, ядат каквото им се хареса, затова определено са щастливи кокошки, заявява Мариана. Тя ги храни с фураж и малко кюспе, но пернатите хапват трева и каквото намерят по двора.

Яйцето гигант не е първата изненада, която кокошките поднасят на семейство Яневи. Преди време Мариана намерила две яйца под една черупка.

Според народните вярвания, голямото яйце е поличба за плодородие. Въпреки наближаващия празник Великден, семейството се е зарекло да не чупи яйцето великан, а ще си го остави за спомен.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
Младо семейство подарява торти на самотни и нуждаещи се рожденици...
Иво Аръков си стегна багажа, обяви нещо гандиозно
Иконата Клинт Истууд на 94: Импровизирайте, адаптирайте се и прео...
Шеф Андре Токев: Искам да разкажа моята история и да мотивирам хо...
Иванка Тръмп наруши мълчанието за присъдата на баща си
Никола Константинов: Всеки трябва да възприема препятствията в ли...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).