Ще си оближете пръстите! Уникална рецепта за маринован сафрид "24 x 24"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:54 / 14.11.2024
1379
Burgas24.bg ви представя много лесна и преди всичко вкусна рецепта за маринован сафрид, от която ще си оближете пръстите. Може да се съхранява с месеци в хладилника, но гарантираме – бурканчетата ще бъдат празни дни след приготвянето й. Рецептата е изпробвана и с меджит, барбун, цаца и други дребни черноморски рибки. А защо се казва "24 x 24“? Отговорът – сафридът се кисне по 24 часа в сол и оцет.

Необходими продукти:

Сафрид – 1 кг

Едра сол – ½ кг

Оцет – ½ л

Олио – 200 мл.

Черен пипер на зърна

Бахар

Дафинов лист

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства добре, премахват се главите, перките и опашките. В подходящ съд се покрива от всички страни със солта и се остава в хладилник за 24 часа. След изтичане на времето се изплаква с вода, след което се оставя за същия период от време на хладно, покрита с оцета. На следващия ден се нарежда плътно в буркани като на дъното се поставят по 2-3 броя дафинов лист, малко черен пипер и няколко зърна бахар. Накрая се долива от олиото, което трябва да покрива добре рибата. В доста домакинства предпочитат рибата да се залее с препържено олио.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Тръмп със снимка на джедай на официалната страница на Белия дом: ...
Легендарният Уорън Бъфет се пенсионира на 94 години
Ето защо SUV и пикапите са значително по-опасни от леките автомоб...
4 признака, че ви липсва магнезий
Домашните пантофи: Естетика срещу хигиена. "Чехли за гости? Не, б...
Най-тежкият участник в "Живот на кантар" свали 43 килограма


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).