Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Щурците" готвят грандиозен концерт на варненското пристанище
Автор: Екип Varna24.bg 12:12 / 05.06.2017Коментари (0)3509
©
Кирил Маричков, Валди Тотев, Георги Марков, Иван Лечев и Славчо Николов, с виртуалното присъствие на Пеци Гюзелев и участието на гост музиканти от "БТР", "Д2", "Тангра" и "Фондацията", отбелязаха с култов концерт 50-годишнината на "Щурците". Повече от 3 часа легендите на българския рок забавляваха публиката в "Арена Армеец", а хилядите фенове пяха заедно с тях незабравимите им хитове.

Преди началото на близо 3-часовото шоу на "Щурците" на сцената техни хитове и свои популярни песни изпълниха групите "БТР", "Д2", "Тангра" и "Фондацията". Точно в 20 часа концертът бе открит от група "БТР" с една от емблематичните песни на "Щурците" - "ХХ век", след тях на сцената излязоха "Д2", които изсвириха друга класика - "Ти и аз", и пожелаха на колегите си да празнуват сто годишен юбилей. Кавър версия на песента "Среща" изпълниха завърналите се през миналата година музиканти от група "Тангра", последвано от вечния им хит - "Оловният войник". 

Сборният състав "Фондацията" в състав Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански подариха на екзалтираната публика композиции на групите, в които участват. Малко след девет часа на екрана в залата бяха излъчени снимки, разказващи историята на "Щурците", на фона на парчето "Две следи".

"Обречените да се връщат винаги при вас и след 50 години ви поздравяват. Благодарим ви, че сте тук! Заради вас сме оцелели толкова години" - с тези думи Кирил Маричков се обърна към феновете в залата в началото на грандиозното шоу на групата, което бе дадено с фойерверки и песента "Конникът".

Най-трогателната изненада на вечерта бе виртуалното присъствие на Пеци Гюзелев, чиято китара звучеше на запис, а на екрана в залата се виждаха кадри от концерти с негово участие. Това докара публиката до възторг и над 10 000 фена осветиха залата с телефоните си по време на изпълнението на емблематичната песен "Клетва".

С обещание тази емоция да се повтори, Кирил Маричков зарадва почитателите си с новината, че на 14 август на пристанището във Варна "Щурците" и приятели ще се съберат отново, за да повторят и дори да надминат спектакъла от "Арена Армеец". Билетите ще бъдат пуснати в продажба тази седмица, на цени от 25 лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: