Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Скандалът между Милица Гладнишка и Мария Илиева раздели шоубизнеса на лагери
Автор: Екип Varna24.bg 13:02 / 19.12.2021Коментари (0)1547
©
Скандалът между Милица Гладнишка и Мария Илиева бавно, но славно, разделя на лагери почитатели и колеги от шоубизнеса. Актрисата, която се изявява и на музикалната сцена, но не с авторски песни, даде тон на разправията в неделя, когато бе финалът на "Гласът на България". Именно от там е поводът за разправията.

В кратък пост във фейсбук, който после изтри, Милица разкритикува Мария за дуетното й изпълнение с финалиста в шоуто Борис Христов. Отговорът на Мария Илиева не закъсня и бе не по-малко опустошителен, така че нямаше как да бъде подминат, без полагащото му се внимание, нито от фенове, нито от колеги. Споровете са ожесточени, не са малко обвиненията и към Милица, и към Мария, така че предколеднният скандал няма скоро да отшуми."Мария Илиева показа, че е машина и за един пиар минава през всичко и всеки. Като танк", написа Милица във фейсбук след края на дуета Мария Илиева и Борис Христов в "Гласът на България". Двамата представиха песента "Endless Love", която се изпълнява от Лайнъл Ричи и Даяна Рос, както и от Марая Кели и Лутър Вандрос.

Веднага се появиха коментари "за" и "против" мнението на актрисата. Може би тя затова бързо го изтри, още повече, че постът й веднага бе подет от сайтове и се превърна в основна тема за дискусии. Ответният удар не закъсня. Изпълнителката на "Твоя", "Сама", "Остани тази нощ", както и на неостаряващите хитове "Нищо" и "Лунен сън", побърза да й отговори – пак във фейсбук. Мария Илиева не се задоволи с кратък отговор, а написа пост с увод, обширно изложение, включващо примери, и заключение. С Борис Христов, който се състезаваше на финала в "Гласът" с Петя Панева, която и бе победител, се харесали още при първата си среща и вложили много труд в подготовката за дуета.

"Борис е уникален и се справи страхотно, въпреки че да пееш на финал на международен формат, в който цяла България е вперила очи, когато победата е на една ръка разстояние, е много трудна задача за всеки участник", написа Мария. Тя изтъкна, че тази година "Гласът на България" е на високо ниво. Всеки спечелил своя ревностна публика, която го подкрепяла. Естествено, финалът се превърнал в арена на разгорещени и полярни страсти, "защото въпреки, че претендентите бяха равностойни, победител може да стане само един от тях". За Мария било чест да подкрепи Борис в тази битка, в която всъщност губещи нямало. Все пак някои от почитателите му останали разочаровани и това очаквано породило негативни коментари, дори срещу певицата. "Някой винаги трябва да е виновен. Това е нормално, част от играта, свикнали сме. Един несправедливо злостен коментар относно професионализма и характера ми – този на Милица Гладнишка, ме накара да се размисля за цялата ни гилдия. Начинът, по който съм пяла с това мило момче, което на репетициите успя да разплаче Иван Лечев с изпълнението си, бил "грозна постъпка", защото едва ли не го провалил. Публични оценки от артист към артист могат да бъдат правени от висотата на постиженията и пространството, което голямата обич и подкрепа на публиката дават. За над 20 години солова кариера и 15 години предшестваща я музикална подготовка, аз пея така", отвърна Мария Илиева на удара.

Тя изтъкна, че повечето й колеги са впечатляващи музиканти с личен почерк, творчество и история. В техния свят злобата нямала място, подкрепяли се и си помагали, с разбиране за трудния контекст, в който творят и се опитват да реализират страстта си към музиката. "Затова примерът с отприщената злоба на Милица е повече от тъжен", обобщи Мария. Скоро певицата прочела, че в малък италиански град кметът забранил хейта в Интернет с декрет. Нарушителите бивали наказвани с четене на книги и посещения на театрални постановки. "Колко хубаво! Нямам друго какво да кажа, освен да отправя едно хубаво пожелание към всички за приближаващите празници – бъдете здрави, ценете труда, таланта, професионализма и чистите намерения, четете книги, ходете на театър, отглеждайте си добрина. На нашата мъничка територия има толкова прекрасни и талантливи хора!", завърши Мария.

Реакцията й хвърли масло в огъня и почитатели, и колеги така се развилняха в коментарите, че сега се чака ново изявление от Милица Гладнишка. Такова все още няма. Затова пък не липсват застъпници на мнението й. Прави впечатление, че сред тях няма известни имена. Всички колеги от шоубизнеса, които се включиха, подкрепиха певицата. И все пак не са никак малко почитателите, които изразиха позиция като тази на Милица Гладнишка. Мария се надвиквала с Борис. Надделявала в извисяването на глас, при което сценичният й партньор не можел да изпъкне, а това пък било мисията й, включвайки се в дуета. Имаше и директни нападки – Илиева се опитала да вземе славата, защото в другите двойки звездите накарали зрителите да видят как участниците могат да изпъкнат. Изявата на Мария бе определена и като "надпяване". Това не бил нейният момент, всички знаели как пее. Едва ли не си показвала диапазона и силата на гласа. Други пък подчертаха, че избраната песен не е подходяща, защото женската и мъжката партия не били равнопоставени. Появи се и критика за звука – мъжкият вокал бил оставен безпомощен и се чувал по-слабо, а пък гласът на Мария се извисявал.

Само за часове скандалът доби грандиозни размери, ангажирайки и колеги на певицата от шоубизнеса. "Скъпа Мария, когато си високо, вечно някой от ниското иска да те свали долу, при себе си! Остани вечно толкова високо, колкото си. И като изпълнител и най вече като душа", написа Нели Хаджийска. Това й включване бе изненада, тъй като Милица Гладнишка е била гост в предаването "Търси се". Тогава Нели и екранната й половинка Меги Димчева демонстрираха топли чувства към нея.

В подкрепа на Мария се изказаха още певицата Невена Пейкова – "ти си най", синоптичката от Би Ти Ви Натали Трифонова – "Обич за теб!", певицата Вяра Атова – "Мария, ти си класа! И винаги си го доказвала. Прегръдки!", Таня Тончева, бившата снаха на актрисата Екатерина Евро – "Мария Илиева – недостижима! Нормално е да ги дразни и гроздето едно горчиво", гримьорът Мис Бони – "Аз обожавам гласа ти, а кой какво ще каже – хич не ме интересува! Бъди здрава, Мария", водещата на "Извън играта" по БНТ Люба Пашова – "Обичам те", естрадната певица Нели Рангелова – "Обичам те, Мария!" и други.

Ненчо Балабанов, който се изявява и като певец, определи изпълнението "уникално и завладяващо". Актьорът припомни, че подкрепил Маги Джанаварова в "Като две капки вода". Тогава Ненчо имитирал Миро в "Ще избягам ли с теб", а Маги – Галя. Юлиан Вергов, който бил в журито, казал, че колегата му "изпъквал". "Ами, аз играех Миро, а той "изпъква", написа Ненчо. После в разговор с почитателка поясни, че гостът е там да подкрепи с присъствието си. И няма за цел да "потопи" партньора. "Няма такова нещо като "обиране, за да изпъкне другия"! Излизаш на сцената и се раздаваш. Всеки артист трябва да го прави! В дуетите е по-трудно да е 50:50! Момчето се справи страхотно и всички тези негативни коментари единствено омаловажават неговия труд и блясък! Безсмислени са", заяви Ненчо.

Мариана Попова бе сред яростните защитници на Мария Илиева и сред първите, които я подкрепиха. "Гроздето е кисело, защото е високо. В "Гласът на България" се пее! Милица Гладнишка е пропуснала пътя, който ние извървяхме, за да пеем така и да отправяме силни послания с авторска музика! Подкрепям Мария!", написа Мариана на своята стена във фейсбук.



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: