Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
След 20 години пауза известна попфолк певица се завръща на сцената
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 23.05.2024Коментари (0)1317
©
Едно от емблематичните имена на българската музика – Лия, се завръща на голямата сцена с концерт-промоция на цели два албума на 16 юни в Зала 2 на НДК.

Обичаната изпълнителка, която се скри от светлините на прожекторите и се отдаде на семейството и отглеждането на дъщеря си за дълъг период от време, почти 20-години, никога не е спирала да се вълнува от музиката, просто я бе оставила на малко по-заден план.

С течение на времето и стиловите й предпочитания леко са се променили, като за едно нещо е категорична – да пее само авторска музика, защото смята, че имаме изключително талантливи композитори и текстописци.

Песните и за двата албума е събирала месеци наред и е записала тези, които са й се сторили най-близки до сърцето. Много от тях имат лични истории, посветени са на най-скъпите й хора или на емоции, излезли от душата й.

Албумът "Това остава“ Лия пусна на пазара в последните дни на 2021 г., но заради пандемията от Covid-19 не успя да презентира както й се искаше. Той съдържа по-шлагерни, предимно баладични композиции и от него, благодарение на социалните мрежи и платформите за видеосподеляне, се откроиха песни като "Плащам си“, "Сини очи“, "Лятна история“, "Аз и ти“, "Отлитат птиците“. Вторият албум, който изпълнителката ще представи на концерта, е съвсем нов и е фолклорен – с авторски македонски песни.

Лия е родом от македонския край и това е музиката на нейното детство, на нейното семейство и на нейните корени. През 2002 г. тя печели първа награда на фестивала "Пирин фолк“ с песента "Илинден“, а през 2018 г. – първа наградана фестивала "Охридски трубадури в Северна Македония с песента "Откако те нема“. Пилотната песен от новия албум "Българка“ певицата пусна на 8 март тази година, по случай женския празник, и също се харесва много.

Какво още е подготвила за концерта на 16 юни и ще изпее ли някои от най-големите хитове от пика на кариерата си, като "Дяволски чаровник“ "Обич за двама“ и "Утро след любовна нощ“ певицата засега не издава.

"Много се вълнувам за това събитие, защото не съм се срещала лице в лице с моята публика от много години, но през цялото това време съм усещала любовта на хората към мен – дали някой ще ме спре случайно на улицата, в мола, дори някъде в чужбина, или ще ми напише във фейсбук, добрите думи от хора, които са били мои почитатели, винаги са ме намирали. Сега дойде моментът аз да им се отблагодаря и да им подаря нещо красиво“ – споделя тя, цитира signal.bg



Още по темата: общо новини по темата: 5860
16.06.2024 »
15.06.2024 »
15.06.2024 »
15.06.2024 »
14.06.2024 »
14.06.2024 »
предишна страница [ 1/977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Мюсюлманите честват Курбан байрам
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: