Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
След 30 години в телевизията Люба Пашова напуска, за да стане актриса
Автор: Екип Varna24.bg 11:08 / 28.08.2023Коментари (0)1128
©
Една от емблематичните водещи на Българската национална телевизия я напуска след близо 30 години работа. Това е Люба Пашова. Завършилата НАТФИЗ журналистка тръгна от спортните новини, а в последните години се изявяваше основно в предаването си "Извън играта". Сега е решила да се завърне към отколешната си мечта – да бъде актриса. На 52-годишна възраст тя обръща гръб на студиото заради сцената.

За решението да се раздели в БНТ Люба Пашова съобщи изненадващо в сряда. "Скъпи приятели, 27-годишният ми път в БНТ приключи. Благодаря на съдбата, че ми подари тази голяма любов, в която имаше от всичко по много! Благодаря за вниманието, любопитството и подкрепата! Не знам дали "Извън играта" ще продължи да съществува… За мен беше чест! Люба Пашова", написа водещата на официалната страница на своето предаване във Фейсбук. Тя не уточни причината за раздялата с телевизията. "Уикенд" обаче научи от сигурен източник, че дипломираната актриса е решила да се завърне към сцената.

Заради телевизията Пашова от години не е активна в актьорската работа и само от време на време се появява в епизодични роли в различни родни сериали. Преди няколко месеца например я гледахме в "Мен не ме мислете" на Би Ти Ви. Явно обаче това не й стига. През пролетта тя започна репетиции в театъра в Дупница. Представлението е със заглавие "Нежни, тайнствени и гневни", автор и режисьор е Андрей Калудов. Премиерата в Дупница ще е през есента, а в София за първи път ще се играе на Димитровден – 26 октомври в Театър "Българска армия". Освен Пашова, на сцената излизат още Силвия Петкова, Деси Бакърджиева, Таня Кожухарова, Ана-Мария Николаева и Божидар Попчев.

Макар че заради телевизията не се е занимавала активно с актьорска работа цели 27 години, Пашова е била на сцената с някои от легендите на родния театър. Още като студентка започва да играе в много представления в Сатиричния театър в София. Там се среща с големите Невена Коканова, Катя Паскалева, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Георги Калоянчев и много други от златните имена на българската сцена.

С Калата тя запазва близки отношения до края на живота му. След като обаче завършва НАТФИЗ, чува по телевизията, че е обявен конкурс за работа в две предавания на БНТ. Явява се и печели място пред камерите. Така сменя театралната с телевизионната сцена. 15 години е спортен журналист. Когато сменя ресора, споделя пред колеги, че винаги е гледала на спорта като на временно явление в живота си. Но не губи навиците си да е в час със спортните събития по света и у нас.

Който е гледал внимателно предаването на Люба "Извън играта", едва ли е изненадан от решението й да напусне журналистиката заради актьорството. В студиото й редовно гостуват хора на изкуството, с които тя надълго и нашироко споделя спомени от годините, които е прекарала на сцената. Личеше, че актьорството й липсва и участията в сериали от време на време не я удовлетворяват. Личеше също така, че завръщането й в театъра е единствено въпрос на време.



Още по темата: общо новини по темата: 5484
16.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/914 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Матури 2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Бюджет 2024
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: