Снимат биографичен филм за Илон Мъск, известен режисьор е замесен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:13 / 12.11.2023
651
Американската кинокомпания A24 разработва биографичен филм за Илон Мъск, а режисьор ще е Дарън Аронофски, потвърди The Hollywood Reporter.

За филмовата адаптация A24 избра новата биографична книга за Мъск на Уолтър Айзъксън. Аронофски, известен със заглавията "The Whale", "Black Swan", "Requiem for a Dream" и др., ще режисира и продуцира филма с продуцентската си компания Protozoa Pictures. Говори се, че книжната сделка се е надпреварвала с най-добрите студия и режисьори.

Книгата на Айзъксън изследва живота на 52-годишния мъж от детството му в Южна Африка, отгледан от бащата инженер Ерол Мъск, описан като "харизматичен фантазьор“ и майката диетолог Майе Мъск, която сега работи и като модел.

Айзъксън наблюдавал Мъск в продължение на две години и присъствал на срещите му, обикалял фабриките на компаниите му и прекарал часове в интервюта с Мъск и неговото семейство, приятели, колеги и противници. До 2022 г. Tesla е продала един милион електрически коли, а SpaceX изстреля 31 ракети в космоса.

Уолтър Айзъксън е написал не една и две биографии на личности като Айнщайн, Да Винчи и Стив Джобс. Книгата за технологичния пионер и съосновател на Apple бе превърната във филм с Майкъл Фасбендър и Кейт Уинслет, а тогава режисьор бе Дани Бойл. Сценарият, базиран на биографията на Айзъксън, се фокусира върху три презентации, изнесени от Джобс, които определят живота му и ролята му в Apple.

Подробностите за филмовата адаптация на биографията на Мъск за момента се пазят в тайна. Въпреки че все още не е обявено кой актьор ще бъде избран за ролята на 52-годишния милиардер, фенове смятат, че ролята трябва да отиде при канадския актьор Кевин Дюранд, познат от филми като The Strain, The Butterfly Effect и X-Men Origins: Wolverine.

Виж коментарите (0)

Още по темата (21):
16.12.2023 Мъск със съвет към световните лидери
01.11.2023 Социалната мрежа X вече струва с 57 процента по-малко от цената, на която Мъск купи Twitter
28.10.2023 Starlink ще помага на хуманитарните организации в Газа
24.10.2023 Илон Мъск твърди, че е "разстрелял" Cybertruck в стил Ал Капоне, за да тества бронята му
19.10.2023 Мъск иска да блокира достъпа до платформа X в Европа
17.10.2023 Собственик на Tesla казва, че "сърцето му е спряло", когато е получил сметката за повреда на батерията от дъжд
Още новини от Любопитни новини:
Ето кой грабна приза "Най-добър остров в Европа"
Легендарна тв водеща: "Шок и ужас" бе най-трудната ситуация в кар...
Крал Чарлз III уважи световноизвестния ни цигулар Васко Василев, ...
Драстичен скок на челядинката: Скача най-малко с 30 лева от полет...
Елена от "Игри на волята" преживя ужасяващ инцидент: Възстановява...
Легендарният Алботински манастир: Място, което очарова посетители...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).