Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Социалната мрежа на Тръмп стартира на 21 февруари
Автор: Екип Varna24.bg 09:21 / 07.01.2022Коментари (0)659
©
Медийната група на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да пусне отдавна обещаната от него социална мрежа през февруари, гласи съобщение в App Store на Apple.

Приложението "Truth Social" се очаква да бъде достъпно на 21 февруари, сочи обявата и ще има функции, подобни на инструментите за онлайн връзка, които се намират във Facebook.

75-годишният Тръмп беше блокиран от Twitter - предпочитания от него канал за комуникация, докато беше президент - както и от Facebook и YouTube след бунта на 6 януари миналата година, когато тълпа от привърженици на Тръмп, разгневени от многократните му неверни твърдения, че изборите през ноември 2020 г. са били откраднати от него, нападнаха Капитолия на САЩ.

Тръмп твърди, че новата платформа ще бъде алтернатива на интернет компаниите от Силициевата долина, които според него са предубедени към него и други консервативни гласове.

Понастоящем социалната мрежа се използва от поканени гости, готвейки се за публичен старт, според Trump Media and Technology Group.

В четвъртък президентът на САЩ Джо Байдън изобличи лъжите на Тръмп и опита му да преобърне изборите през 2020 г. По повод първата годишнина от бунта в Капитолия на 6 януари той се зарече, че няма да позволи на никого да постави "кинжал в гърлото на демокрацията".

След като до голяма степен игнорираше Тръмп в продължение на една година, Байдън описа републиканеца като измамник, чието его не му позволява да приеме поражението и чиито поддръжници почти разрушиха американската демокрация, нахлувайки в Конгреса, за да предотвратят сертифицирането на изборите.

Тръмп, който прекара последната година в разпространяване на конспиративни теории за изборната си загуба сред милиони последователи отхвърли речта на Байдън като "политически театър".

Truth Social ще се присъедини към вече претъпкания пазар на социални мрежи, популярни сред консерваторите и членовете на крайната десница.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: