Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Спортни травми и респираторни проблеми лечими с физиотерапия
Автор: Екип Varna24.bg 08:00 / 29.07.2017Коментари (0)2587
©
Главно физиотерапията се фокусира върху възстановяването и рехабилитацията на кръвообращението и мускулно-скелетната система. Тя, обаче оказва положителен ефект и все по-често се назначава за лечение на заболявания и състояния, сред които спортни травми, артрит и респираторни проблеми.

Ето защо, съвременната физиотерапия разчита на модерна техника, която осигурява неинвазивни терапии и бърз период на възстановяване.

Мускулни болки

Най-често мускулните болки са в областта на гърба и засягат голям процент хора. Физиотерапията може да облекчи сковаността, да намали болката и да стимулира притока на кръв към мускулите. Масажната терапия се използва и за намаляване на напрежението в мускулите.

Спортни наранявания

Болките и нараняванията са често срещани след период на силно натоварване. Често спортистите разчитат именно на физиотерапията за облекчаване на силни болки, както и за увеличаване на подвижността и облекчаване на сковаността. При нараняване, физиотерапията може да улесни лечебния и рехабилитационен процес, което за един спортист е от първостепенно значение.

Артрит

С напредване на възрастта, хората са по-склонни да развият различна форма на артрит, която засяга ставите и намаля мобилността. Физиотерапията помага за облекчаване на сковаността в ставите и увеличава на притока на кръв към мускулите, както и благоприятства подобряване на обхвата на физическото движение. Физиотерапията също може да помогне за укрепване на мускулатурата. Упражненията за възрастните хора, с по-крехка мускулно-скелетна система са по-леки и щадящи.

Респираторни проблеми

Кистозната фиброза е състояние, засягащо предимно белите дробове и храносмилателната система и може да бъде подпомогнато от физиотерапията. Съвременната физикална медицина работи с ню-ейдж апаратура за физиотерапия, чрез която се извършват упражнения, които помагат да се прочистят гърдите и да се улесни дишането. Физиотерапията може също така да облекчи и контролира болката и да подобри позата, която обикновено ще улесни дишането. Пациентите, страдащи от други състояния, включително пневмония, астма и рак на белите дробове, също е задължително да включат физиотерапията в своето лечение.
Рехабилитация

Процесите на възстановяване и рехабилитация са от съществено значение за благосъстоянието на пациента, особено в случай на претърпян сериозен инцидент или възникнал медицински проблем. Програмите за рехабилитация на сърдечни и белодробни заболявания се провеждат от физиотерапевтите за подобряване на циркулацията в тялото, укрепване на мускулатурата и възстановяване на нормалните телесни функции. В случаите, когато пациент е претърпял сериозен инцидент като катастрофа, може да се наложи раздвижване и отново да се учи как да ходи, да седи и да се обръща, което е възможно единствено и само чрез дълъг период на интензивна физиотерапия.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: