Стефан Диманов, интериорен дизайнер: Вървим към минимализъм в обзавеждането

Автор: Живко Кръстев
Коментари (0)
12:38 / 26.04.2024
1976
Изложението Salone del Mobile Milano представя водещите тенденции и иновации в света на мебелния дизайн. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ интериорният дизайнер Стефан Диманов.

"За мен най-добрият дизайн е когато влезеш в едно помещение, нищо не трябва да те дразни, да няма нещо, което ти пречи чисто визуално или емоционално. Най-добрият дизайн е като влезеш, всичко да е хармонизирано и да ти е спокойно.“

По думите му на събитието акцентът е бил върху представянето на кухни и бани, като тазгодишните тенденции са по-изчистените линии, без претрупвания, всичко е дигитализирано и лесно за поддръжка. "Вървим към все повече минимализъм в обзавеждането. Всички механизми са скрити, няма нищо, което да се вижда, включително и фурната.“

Традиционното за България сливането на кухня и хол в едно общо пространство се дължи на желанието по-рационално да се използва пространството, смята интериорният дизайнер: "През повечето време ние ползваме кухнята и дневната зона, и дори когато имаме гости, ние обичаме да готвим и да си говорим с тях“ – това е една от причините според Стефан Диманов по този начин да е организираното пространство при нас. Докато тенденциите в Милано са голяма кухня с голяма трапезария за много хора в отделни помещения, разясни още той.  

Продължава и линията за по-малко използване на химикали в производството на мебелите, които биха могли да повлияят на здравето ни, разказа още той. По-пастелните цветове – по-натуралните и по-природните цветове продължават да бъдат широко застъпени и тази година на Изложението в Милано.

Акцентите, като картини, аксесоари  в едно жилище също са много важно нещо и добре подбрани и съотнесени спрямо интериора предават уют, смята още той. Според него рисуването направо върху стената е нещо по-интересно, красиво и силно индивидуално, което предава също много интересен изглед на една стая. "Аз съм много за тапетите, много ми харесват. Особено напоследък има едни френски – уникални са и като текстура, и на пипане, и за поддръжка. За съжаление повечето хора не желаят тапети, защото е по-лесно за поддръжка латекс или боя,“ сподели Стефан Диманов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ето я новата Царица на розата 
Пацо от "Биг Брадър" готов да вземе и двете изоставени "ергенки"
Меган Маркъл се оказа най-недолюбваната знаменитост
Мариела Нейкова разкри тайните на Тибет и даде важни съвети на вс...
Тези популярни тик-токъри вече имат втора рожба
Още по-голямо щастие сполетя Неделя Щонова след Dancing Stars


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).