Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Стефан Еленков за Hills of rock 2024: Надявам се "Корн" да направят фестивала запомнящ се
Автор: Цвети Тончева 16:53 / 19.12.2023Коментари (0)1005
©
През 2024 г. на Hills of rock ще направим нещо, което досега не е правено. Това каза в предаването "Цветовете на Пловдив" на Радио "Фокус" Стефан Еленков, от промоутърската компания, която организира фестивала. "Първата група, която ще дойде за фестивал Hills of rock 2024 е "Корн", няма да е "Джудас Прийст", няма да е "Хелоуин", няма да са "Дийп Пърпъл" и всички останали стари групи, които ние знаем", посочи Еленков.

По думите му "Корн" е може би една от трите най-желани групи за този фестивал. "През всички години, през които ние сме правили проучвания и това какво желаят феновете, всъщност "Корн" винаги е бил сред първите три групи. Така че се надявам, това нещо да предизвика фурор сред феновете и със сигурност да направи фестивала запомнящ се. Съвсем нескромно ще отбележа, че останалите хедлайнери по никакъв начин няма да са по-малки или по-незначими. Направихме всичко възможно да имаме възможност да обявим повече от един, но по технически причини, ще се наложи да обявим, може би първите седмици след Нова година останалите хедлайнери. Има някакъв малък шанс за следващата седмица, но не искам в момента да поемам такъв ангажимент. Затова, нека да кажем, че в момента започваме с “Корн", заедно с тях, като специални гости ще видим канадска група и една група от Англия", каза Еленков.

Фестивалът ще се проведе от 25 юли до 27 юли 2024 година. Очакванията са

над 20 000 фена да посетят Пловдив за това издание.

"Истината е, че с останалите хедлайнери, може би ще стигнем и до 25 000. Инвестицията, която ние ще направим в артисти, инфраструктура е повече от 2 000 000 евро. Това, което ние ще се опитаме да направим е доста по-различно и доста по-мащабно. Ние ще фокусираме нашите усилия върху този фестивал, за да направим нещата наистина грандиозни. И смятам, че това ще бъде напълно достатъчно и ще отговаря на стандартите ни и на очакванията на хората от Пловдив и от България.

Разбира се, имаме други събития в Пловдив, които са по-малки. Хаузер е един от тях, който ще бъде в Античния театър, който е почти разпродаден, и който е доста интересен феномен, поне за мен. Дай Боже, да имаме възможност да организираме и втора дата, което би било чудесно. Имате чудесна възможност с Античния театър да привличате огромен брой международни артисти. Но за съжаление, както всички знаем, работата в този Античен театър е голямо предизвикателство в две направления. От една страна чисто технически, технологично, за да се инсталират всички необходими неща за големи световни звезди, които биха желали да направят концерт там. И втори път, натовареността на календара и това, което се случва там, от гледна точка на събития. Ние непрекъснато коментираме с куп световни звезди, как могат те да дойдат и да направят концерт там. Всички са очаровани, всички искат да направят нещо на това място. Но за съжаление, заради заетостта му, е много трудно да привличаме такива звезди. Надявам се един ден нещата там малко да се по урегулират, да станат по-нормални. И да можем съответно да имаме повече дати и възможности за повече артисти, които да каним на това място", каза още Стефан Еленков.

Той обясни, че за да може да направят подобни обявявания за групи, това трябва да се случва с мениджмънта на групите и с техните планове. Нито една група за този фестивал не идва само за фестивала. Те правят турнета, които са в 20-30-40 града и е една огромна машина, която трябва да бъде синхронизирана. Това е политика на една глобална машина, от която ние сме част.

"Всеки един лев, който инвестираме в този фестивал, ще се върнат в града, както не веднъж сме казвали, умножени по 10. Така че сами можете да си направите сметка за икономическия ефект, който този фестивал през следващата година, ако всичко върви както трябва, ще има за град Пловдив и за икономиката на град Пловдив. Защото в крайна сметка, това е смисълът от нашето партньорство и това е смисълът от това, да се случват такива големи събития с такъв мащаб и с такъв характер", посочи още Стефан Еленков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Варна пред епидемия от морбили
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: