Съкратен актьор от варненския театър поиска оставката на бившия си шеф

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:31 / 16.09.2010
847
Варненският актьор Христо Христов, който след два месеца ще навърши 67 г., поиска оставката на директора на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна, обединяващ театъра и операта. "Искам оставката на Славчо Славов и отмяна на обединението на двата института", заяви на нарочна пресконференция днес Христов, който бе в трупата повече от 35 г.

Може би ще вляза в историята като първия артист съкратен на улицата, негодува театралът, който преди да стане това бил на половин щатна бройка. Известно време по този повод търсел за среща г-н Славов, но последният бил все зает. Когато се срещнали на площада пред театъра Христов му казал, че иска да говори с него, но Славов му отвърнал, че няма смисъл, тъй като го съкращават.

Този човек е студенокръвен като змия, от него лъха на безхаберие и цинизъм, заяви видимо афектиран актьорът. По думите му Славов въвел полицейщина в театъра, като забранил на актьорите, които не репетират, да влизат в сградата. Освен това "интендантът" имал планове да се поставят само големи и комерсиални постановки, а камерните представления да останат в историята.

Уверявам ви, че ако върви по този начин, скоро във Варна театър няма да има, каза Христо Христов, на когото още му се играе и навярно скоро ще докаже това с моноспектакъла "Греховната любов на зографа Захарий". По собствените му думи той продължава да води и театралното си студио, приютен от детската театрална школа "Щурче".

На пресконференцията в галерия "Арт Маркони" присъстваха и други актьори, повечето от които жени. Да защитят бившия си колега бяха дошли Биляна Стоева, Веселина Михалкова, Юлияна Чернева, Дафинка Данаилова и др. В навечерието на 90-годишнината си варненският театър се превърна в обект на подигравки от нашите колеги в страната, коментира Веселина Михалкова.

В този дух взеха думата и нейни колеги, които обаче бяха апострофирани от режисьора Станчо Станчев с думите: "Защо мълчахте досега?" Той със съжаление отбеляза, че тенденциите навсякъде по света в момента са театърът да работи за парата, а не за душата.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)

Още по темата (40):
22.11.2010 Според синдикален лидер на музикантите: В ТМПЦ бавят заплатите незаконно
12.11.2010 Помощник-режисьор го отнесе за бойкота в театъра
11.11.2010 Варненските актьори отговарят на културното министерство
09.11.2010 Театърът няма да се превърне в отворена сцена, категоричен е зам.-министър
09.11.2010 Петима са кандидатите за директор на ТМПЦ във Варна
06.11.2010 Театърът и Операта с дефицит от 365 000 лв.
Още новини от Любопитни новини:
Селин Дион към легендарна рок банда: Вие разтърсихте нашия свят
Шеф Токев: В затвора готвех боб чорба 3-4 пъти седмично. С внучка...
Ники Кънчев с ултиматум: Стигнеш ли до 100 000 лв., ще махнеш мус...
Нова изложба в Лондон показва невиждани досега портрети на британ...
Голяма трагедия споходи Веселин Маринов. Загуби най-близкия си чо...
Галин Цоков откри фотографска изложба и отличи български учител, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).