Сърцата на кучетата туптят в синхрон с тези на господарите им

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:21 / 02.05.2016
1237
Австралийски учени установиха, че сърцата на кучетата туптят в синхрон с тези на господарите им, като хора и домашни любимци взаимно си влияят, пишат в. "Дейли мейл" и БТА.

Изследването на Миа Коб от мелбърнския университет Монаш още веднъж доказа колко е силна връзката ни с най-добрия приятел на човека. Нейният екип проследил пулса на трима собственици на кучета и на техните домашни любимци. Отначало животните били разделени от стопаните им, а след това били събрани заедно. В присъствието на кучетата пулсът на хората се забавял, като сърцата на домашните животни и на притежателите им започвали да бият в синхрон.

Понижаването на сърдечния ритъм е много здравословно при борбата със стреса. Той е един от големите убийци в съвременните ни общества. Оттук и ползата от това човек да притежава куче, което се отразява благоприятно върху здравословното му състояние. Сърцата на кучетата следват същата схема на сърцата на своите господари и пулсът им работи в тандем с техния сърдечен мускул.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите", което носи им...
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).