Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съставката, която преражда стайните растения
Автор: Екип Varna24.bg 15:48 / 26.01.2024Коментари (0)4155
© Plovdiv24.bg
Кафето е натурален продукт. В него преобладават органични вещества. Но техният състав задължително включва азот и фосфор. Тези елементи, наречени макроелементи, са необходими за жизнената дейност на живите организми и растенията, включително. Благодарение на азота, издънките се образуват активно, листата придобиват богат зелен цвят, което показва достатъчно количество хлорофил.

Той отговаря за използването на слънчевата енергия, въздушното хранене на растението. Фосфорът има благоприятен ефект върху подземните части на растението: кореновата система, луковиците, коренищата, грудките. Растенията, които не изпитват нужда от фосфорни съединения, образуват много пъпки, цъфтят щедро и пищно. Такива растения имат достатъчно енергия, за да образуват семена и плодове и да им позволят да узреят.

Растенията са уязвими същества. Те имат трудно време в студения сезон - замръзват. Калият ще увеличи устойчивостта на студ и замръзване, ще им помогне да презимуват и ще зарадва собствениците с добро състояние след зимуване. В допълнение, този чудотворен елемент повишава имунитета.

Намирайки се наблизо, калцият чисто съседски подкрепя калия в добрите му намерения. Без него развитието на листата и корените се забавя и тяхното хранене се влошава.

Този списък от елементи ви позволява да разглеждате утайката от кафе като сложен тор. Но също така съдържа вид гориво за електроцентрали - въглехидрати, микроелементи (Fe, Mg, Cu и други). Някои витамини, необходими за растенията, все още присъстват в пулпата, която остава след варенето.

Обичайно е кафето да се цени не само за вкуса, но и за аромата. Създаден е от комбинация от повече от 800 вещества. Ако този аромат очарова и примамва любителите на кафето, той плаши много вредители по растенията. В допълнение, сред такова разнообразие от вещества ще има няколко отровни. Утайката от кафе е две в едно: едновременно средство за борба с вредителите и сравнително евтин тор.

Киселинност в утайката от кафе

Тази напитка наистина съдържа много органични киселини, те й придават киселинност. Лесно се определя дори на вкус. Но, имайки добра разтворимост, тези вещества напълно напускат зърното по време на приготвянето на напитката.

Кафето става кисело, а останалата утайка от кафе не съдържа киселинни съединения. Тоест остатъкът, използван като тор, има напълно неутрално pH 7. Значителен брой растения се нуждаят от кисела почва. Утайката от кафе са приложими не само върху алкални почви. Използване на утайка от кафе за стайни цветя:

Ето какви са ползите

Трансплантация на растения и утайка от кафе Трансплантацията е стрес за растението. Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е подготовката на почвата. Тук е полезна утайката от кафе. Добавена в малко количество към почвата, тя ще направи субстрата по-рохкав и дишащ. Кореновата система на растенията в такава почва е добре аерирана, получава достатъчно количество кислород и избягва стагнацията на водата.

Използвайки утайката от кафе за поливане на растенията, можете да прогоните появилите се вредители. Излишната утайка от кафе може да се изсуши и да се запаси като нов и ценен тор. Торта се използва при отглеждането не само на цветя, но и на зеленчукови култури. Добър резултат се наблюдава при хранене с моркови.

Лехите се третират с утайка от кафе, за да се подобри вкусът и да се ускори узряването на кореноплодите. Какви растения могат да се хранят с утайка от кафе? Първо, с утайката можете да подобрите състоянието на почвата, да коригирате нейния състав. Ако преследвате тази цел, трябва да смесите пясък и утайка и да разклатите получената смес в почвата на мястото възможно най-близо до растенията. Ако трябва да се отървете от вредители, продължете по следния начин.

Сухата утайка се заравя в земята на малка дълбочина, а суспензия от утайка от кафе се използва за третиране на самите растения. В розовите градини водният разтвор на утайка ще предпази храстите от нахлуването на охлюви и мравки, а появилият се особен аромат на кафе ще отблъсне летящите вредители от пъпките, информира actualno.com








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: