Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съветът на експертa за 8 март: За гаджето купи ароматни пролетни цветя, но за мама и баба заложи на саксия
Автор: Десислава Томева 15:12 / 04.03.2024Коментари (0)1699
© Blagoevgrad24.bg
Наближава най-женският международен празник, а именно 8 март!

Споделяме с вас съветите на флориста Йоана Томова, доскорошен Председател на Асоциация на Флористите в България, понастоящем декоратор на събития.

Всяка година с наближаването на женския празник повечето мъже се изправят пред не леката задача да зарадват всички близки / и не дотам близки/ дами в обкръжението си.

Като започнем от мама, баба /дай Боже!/ , дъщеря, колежки, приятелки и т.н.

За да не се превръща в досадно задължение избора на цветя, ще се опитаме да ви дадем няколко съвета, за да сте уверени в избора си.

На първо място подарявайте цветя не само на 8 март. Така ще придобиете опит, какви цветя харесват жените, на които ги подарявате и влизайки в цветарски магазин няма да се чувствате като в "небрано лозе“, казва Йоана Томова пред Blagoevgrad24.bg.

Второ: открийте вашият флорист, с времето той ще научи вашите предпочитания и ще се старае всеки път да ви предлага все по-красиви и интересни букети и аранжировки.

И сега по-конкретно в телеграфен стил, за да не загубим по-младата аудитория:

-  За гаджето / съпругата : избери пъстър букет от ароматни пролетни цветя, колкото по-шарен, толкова по-добре. В една връзка не всичко е "шампанско и рози“, за това пъстротата в букета символизира пъстротата от емоции, които преживявате заедно.

-  За мама и баба : заложи на пролетни цветя в саксия. Избирайте видове, които са в начален стадии на цъфтеж, за да може цветето да разгърне целия си потенциал пред очите на получателя поне седмица-две след празника. След това може да бъде засадено в градината или на терасата и по този начин всяка година цветната градина подарена от вас ще се обогатява.

-  За дъщерите: почти всички пролетни цветя имат видове в розово, лилаво и жълто, дали ще бъдат в комбинация на трите цвята или ще изберете само един няма да сбъркате, важното е да изглежда свежо и жизнерадостно.

- За колежките: особено, ако сте в по-голям офис заложете на един вид пролетни цветя в семпла опаковка, за да няма сърдити. "Важен е жеста“ както се казва.

За да си спестите време, чакане, бързане и компромис с качеството и вида на цветята, направете поръчка няколко дни по-рано при вашият флорист и в деня на празника ще ви отнеме само минутка да си вземете готовите букети.

И не на последно място, моля ви от там от където си купувате салам, сирене и бира не си купувайте цветя! Лично на мен ми е обидно!

Цветята са емоция, отношение, уважение и обич, затова са толкова нетрайни! Всички тези чувства трябва непрекъснато да се подхранват иначе отслабват, замират и накрая изчезват. Зависи само от вас как ще задържите хората около себе си, но малките жестове не бива да оставяте на заден план, защото те правят живота ни по- цветен, емоционален и смислен!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: