Световноизвестна компания маха месото от менюто на служителите си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:05 / 10.08.2021
812
Kъривурстът е популярно обедно ястие в Германия, включително и в стола за служителите на най-големия автомобилостроител в Европа - Volkswagen.

Представлява дълга и дебела свинска наденичка, нарязана на парчета, покрита с пикантен кетчуп и поръсена с къри на прах.

Очертава се обаче скоро да изчезне от менюто на стола в централата на Volkswagen в северния германски град Волфсбург, пише Daily Sabah. Компанията е изпратила вътрешно съобщение за това до персонала.

Когато служителите се завърнат от годишните си летни отпуски през идните седмици, те ще открият, че всички рецепти, които се приготвят в кухнята на компанията, вече са без месо. От време на време ще се предлага риба.

Много служители искат вегетариански и вегански алтернативи, се посочва в съобщението, според което консумацията на по-малко месо седмично спомага и за опазването на околната среда.

Времето, когато вегетарианската кухня се възприемаше като храна, приготвена от свекървата или тъщата, вече отмина, каза говорител на германската хотелска и ресторантьорска федерация (DEHOGA).

Меню без месо вече бе успешно въведено в офисите на Volkswagen в близкия град Хановер.

Любителите на месото във Volkswagen обаче не бива да се отчайват. Те ще могат да си купят къривурст от уличните продавачи, които са почти навсякъде в Германия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мария Силвестър с голям гаф
Намерете квалифицирани професионалисти във Варна - Чухте ли за Co...
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens, появило се в Етиоп...
Той е легендарен тенисист, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезд...
Замениха Деси Стоянова
22-годишната носителка на "Оскар" и "Грами" си призна: Винаги съм...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).