Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тодор Терзиев: Повечето нови професии са свързани с управлението на изкуствения интелект
Автор: Живко Кръстев 14:57 / 29.01.2024Коментари (0)1556
©
Повечето нови професии, които ще възникнат, са свързани с управлението на изкуствения интелект. Това каза Тодор Терзиев – управител на NSR, преминал множество международни обучения на тема личностно и професионално развитие, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Според него сред най-търсените професии през следващите години ще бъде анализатор на данни и специалист генериране на идеи, базирани на данни. Сред най-търсените и съответно най-високоплатени професии ще бъдат тези на програмистите на системи за изкуствен интелект, инженери на проекти и процеси, базирани на изкуствен интелект.

Изкуственият интелект няма да измести човека, той ще адаптира и ще видоизменя професиите, смята Терзиев. "Той ще се намеси най-вече в частта администрация, взимане на информирани решения на база анализ на данните и в техническите компетенции. Способността за употреба на изкуствения интелект или програми, свързани с изкуствен интелект, ще подпомогне професиите да постигнат по-добра ефективност“, посочи той.

По думите му, за всеки един професионалист, независимо в каква сфера работи, адаптивността и способността на учене на нови неща са ключови умения за успешно развитие в кариерата. Компаниите започват да обръщат все повече внимание на личностното развитие на служителите си, което се отразява и върху ефективността и резултатите от работата им.

"Това, което ще отличи една компания от всички останали, е ако тя систематично работи в посока ориентиране на мислите и чувствата на хората в една и съща посока. Една компания може да работи със своите служители за личностно развитие именно в това направление – да имат посещения от лектори, треньори и учители, които да работят със служителите за изграждането на тяхната ценностна посока. Ако компанията може да работи и да постави личностното и професионалното развитие на човек на преден план, тогава лоялността на този служител и желанието му за работа всеки ден ще бъде на много по-високо ниво, защото той знаейки, че работейки тук, може да постигне това, което иска. Тогава съответната мотивация, целта и личностното му развитие ще вървят успоредно с развитието на компанията“, обясни Тодор Терзиев.

Работната среда и възможността за кариерното развитие са сред първите определящи фактори за избор на работно място, посочи експертът. Едва след това идва възнаграждението и социалният статус.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: