Той е най-младият милиардер в света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:36 / 09.04.2024
20486
Forbes публикува своя дългоочакван списък на най-младите милиардери в света, всички от които са натрупали своето богатство преди да достигнат 33-годишна възраст.

Тази година най-богатият млад милиардер на Forbes е 31-годишният Марк Матешиц, който натрупа впечатляващото си състояние от 39,6 милиарда долара, като наследи почти половината от Red Bull.

Енергийната напитка е съоснована от баща му, Дитрих Матешиц, през 1987 г. Младият мъж получава огромното парче от бизнеса през 2022 г., когато баща му почина.

 

Преди баща му да почине на 78-годишна възраст, Марк Матешиц ръководеше органичния отдел на Red Bull, но подаде оставка, тъй като не искаше да бъде едновременно служител и акционер в една и съща компания.

Той също така е и в борда на Red Bull Wings for Life Foundation, която се управлява главно от майка му.

От пускането му на пазара повече от 100 милиарда кутии Red Bull са продадени по целия свят, включително над 12 милиарда през 2023 г., като същевременно генерира 11,6 милиарда долара приходи миналата година.

Марк Матешиц завършва гимназия в Залцбург, а след това учи бизнес администрация в Залцбургския университет за приложни науки.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Поетът Веселина Ангелова: Понякога вдъхновението не е търсено, по...
Това са въглехидратите, които без да се притеснявате можете да вк...
Марк Зукърбърг показа трите си дъщери
Внимавайте при пазаруване в тази платформа
Уилям Сидис е доказано най-умният човек – на 6 годинки владее дев...
Подготвя се закон срещу стреса на работното място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).