Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Този е човекът, отговорен за над 5 милиарда оргазма
Автор: Екип Varna24.bg 17:27 / 22.10.2019Коментари (0)2421
©
д-р Никълъс Терет
Казанова, Клеопатра и Уилт Чембърлейн са легендарни с ненаситната си жажда за любов и секс. Но тяхната слава на прелъстители не може да се сравнява с постижението на д-р Никълъс Терет и неговия екип от британски учени, макар и постигнато по съвсем различен път.

След като откритото от Терет съединение, силденафил цитрат, е одобрено от администрацията за контрол на лекарствата за лечение на еректилна дисфункция през 1998 г., Виагра е спомогнала за приблизително пет милиарда оргазма.

Нормално е да останете без думи. Толкова много секс сигурно би се регистрирал по скалата на Рихтер. Но замислете се – след презервативите и алкохола, няма друго изобретение, което повече да улеснява секса. Разбира се, данните не са съвършени и всяка от хипотезите може да бъде оспорвана в различна степен, но без съмнение Виагра продължава да бъде цар на целонощните лудории.

Чарлс Уолкър, асистент по урология в Йелския университет, е съгласен. Той твърди, че пациентите определят опита си с лекарството като "изключително добър“, а диспепсията, главоболието, зачервянето и запушването на носа са "малка цена“, която плащат за магията под чаршафите.

И все пак откъде са тези пет милиона? Много просто. Вземете приходите на Виагра от годишните финансови отчети на Pfizer и разделете получената сума на цената на едно хапче в момента – получавате приблизително колко хапчета са изпити.

Имайте предвид, че лекарството работи само при приблизително половината от мъжете, както и че изпиването на хапчето не е равносилно на извършването на действието. Понякога детето се прибира по-рано от училище или ви викат от работа (твърде грубо!), или просто ви връзват тенекия (още по-грубо!). И накрая, приемете, че една трета от жените и 80 процента от мъжете получават оргазъм по време на секс. И така се стига до петте милиарда.

Разбира се, цялото това изчисление почива на предположението, че цената на Виагра е останала непроменена (всъщност фактът е, че е скочила драстично), и че без хапчето двойките нямаше да правят секс (макар че има и други начини поне единият от партньорите да получи оргазъм). И въпреки всичко, пет милиона е едно реалистично число. 

Озадачаващо е нежеланието на компанията производител Pfizer да коментира, изпращайки вместо това отговор тип брошура с революционни откровения като "Виагра може да помогне на един мъж с еректилна дисфункция да получи и поддържа ерекция“. Нима? Или "Преди 20 години хората са смятали еректилната дисфункция за нормална част от остаряването, която трябва да се понесе.“, пише "Обекти".

Всъщност, много хора все още го смятат. Включително и сексологът Селесте Хиршман от Сан Франциско, САЩ, която твърди, че хората прекалено бързо посягат към медицински решения за естествени проблеми. Или, казано по-просто "Телата се променят.“ Но неспособността на мъжа "да вдигне самолета“ може да е скрита благословия, смята тя. Двойките превключват вниманието си към други удоволствия, сред които еротичен масаж и хубава, дълга загряваща сесия. И ако нямате интерес към подобни неща, обикновено това значи, че има проблем в отношенията, не в оборудването, казва Хиршман. Мъдър съвет. Може би хора като Хиршман имат не малка заслуга за онези пет милиона.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: