Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Този лондонски бар е скрит скъпоценен камък 
Автор: Або 16:44 / 18.03.2024Коментари (0)1074
©
Gordon’s Wine Bar утолява жаждата на любителите на виното повече от 130 години. Близо до Ковънт Гардън и лондонския Theatreland, той е скрит скъпоценен камък, само на минути от площад Трафалгар между гарите Charing Cross и Embankment. Gordon’s е известен с историята на сводестата изба, осветена от свещи, и със старите дъбови бъчви, пълни с шери и порто. Със стените, покрити със стари снимки, изрезки от вестници за исторически събития, можете да направите крачка назад във времето, да избягате от суматохата и да се насладите на огромна селекция от награждавани вина и страхотна храна.

Местата на открито под отопляеми сенници осигуряват целогодишно изживяване на открито. Може да изберете една от многото маси отвън или да се сгушете на дискретна романтична маса в мазето. Менюто пък предлага повече от 15 различни сирена, селекция от колбаси, както и техни вегетариански и вегански варианти. Какво по-добро мезе за чаша вино от селекция от сирена от световна класа и домашно приготвени ястия?

Смята се, че Gordon's е най-старият винен бар в Лондон. Създаден е през 1890 г. Барът е семеен, собственост на Уенди Гордън, която е съпруга на покойния, много обичан Луис Гордън, а сега се ръководи от най-големия син на Луис, Саймън. Семейството на винен бар Gordon’s включва и персонала на бара, мнозина от които са сред тях от много години, включително Жоао, ръководителят на екипа, и Аманда, която работи зад кулисите, за да се грижи за бизнеса.

"Опитваме се да поддържаме бара такъв, какъвто го харесват нашите клиенти, което на практика означава без промяна! – пише на сайта на Gordon’s. – Въпреки че запазихме оригиналния декор, ние се разширихме върху Watergate Walk за преживяване на на открито и все още продаваме само вино, портвайн и шери, като същевременно предлагаме традиционни ястия на добри цени. . . по-лесно да се каже нещо подобно, отколкото да се направи, в днешния свят, доминиран от правила и разпоредби!

Angus ‘Staff’ Gordon е частен лозар, основал винения бар Gordon’s през 1890 г. Синът му поел управлението след него и внукът му след него (и тримата имали едно и също име!). Внукът работил 3 години в бара като млад, но тръгнал да става актьор – нещо, което обичал. През март 2009 г. Ангъс Стафорд младши отишъл в бара и се срещнал със Саймън Гордън (син на Луис Гордън). Любезно донесъл със себе си партида прекрасни стари снимки, някои от които сега са окачени в бара.

През 1972 г. Луис купува Gordon’s от Staff Gordon – човек със същото фамилно име, но без роднинска връзка между тях. Той беше бивш председател на семейните спедитори на шери, които повече от 200 години били единствените вносители на Domecq за Великобритания.

Луис е баща на шест деца, всички от които са работили зад бара. Той бил буйна личност с дрезгав глас, който купил тази историческа изба след цял живот в търговията с вино. По време на 30-годишното притежание на бара Луис запазил специалния му характер – изискани вина, стари дъбови бъчви с портвайн и шери, сувенири и стени – дори запазил паяжините след шестмесечно затваряне за предполагаемо преустройство. Тази традиция се съхранява от неговото семейство, което вече е поело щафетата!

След като Луис починал през 2002 г., съпругата му Уенди поела администрацията на бара, а най-големият им син Саймън поел оперативната част.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евроизбори 2024
Застреляха Алексей Петров
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: