Турция е почти готова с прототипа на първата си летяща кола

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:47 / 07.08.2019
1249
Турция почти e завършила прототипа на първия летящ автомобил местно производство, който ще се нарича "Джезери", съобщи днес Селчук Байрактар, технически директор на компанията "Байкар", цитиран от "Дейли сабах".

Байрактар сподели в туитър снимки на дизайна на прототипа, изготвян от дизайнерски екип на компанията в продължение на осем месеца.

Екипът полага усилия да завърши навреме прототипа на летящата кола, за да бъде представен на изложението "Текнофест "- най-големия панаир за аерокосмически технологии в страната, който ще бъде открит на 17 септември на летище "Истанбул", предаде БТА.

Процесът по разработването и изпитанията на летящата кола ще отнеме години, смята Байрактар. В туитър той качи също снимки на четирите варианта на боядисване на автомобила и призова потребителите на социалната медия да гласуват с лайк за предпочитания от тях.

Турската летяща кола ще носи името на Исмаил ал Джeзери, средновековен изобретател, живял в Източен Анадол.

Дейността на турската компания "Байкар" е съсредоточена върху разработването на безпилотни самолети, авиационни системи, симулатори и пр.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Безгрижие и "joie de vivre": Ето кой период в историята на Франци...
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).