Удостоиха актрисата Катя Динева с почетен знак на кмета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:13 / 26.10.2009
1215
За изключителния й принос и по повод нейната 80-годишнина днес актрисата Катя Динева бе удостоена с почетен знак с лента на кмета на община Варна.

Отличието й бе връчено лично от Кирил Йорданов, когото, по собствените й признания, възрастната дама познавала още като малко момче с руси къдрици.

От името на гилдията във Варна директорът на Драматичния театър Пламен Димитров също отправи поздравления и също й връчи отличие - „Златна маска".

На церемонията във фоайето на втория етаж на община Варна присъстваха много нейни колеги и приятели, които я обсипаха с цветя.

Катя Динева е дъщеря на известния варненски актьор Христо Динев. Кариерата й минава почти изцяло във варненската трупа, от която е част в периода 1947 - 1991 г.

Обществено активна и влюбена в родния си град, Катя Динева е носител на званието „народен артист", няколко награди „Варна", почетен гражданин на Варна и др.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Интервалното гладуване може да се окаже смъртно опасно за някои х...
Новата "Мис България" прави косата и грима си напълно сама
Проучване: Употребата на по-големи количества от този подсладител...
Певицата Бони се похвали с нов лъскав автомобил
Излязоха непоказвани до момента кадри на Джон Ленън и Йоко Оно
Успокоиха ни за магнитните бури през този месец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).