Уникално посрещане за Ара Маликян във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:30 / 01.11.2018
5499
Скъп емоционален подарък е подготвен за топло и по български гостоприемно приветстване на Летище Варна на Ара Маликян, който ще закрие Международния музикален фестивал "Варненско лято“ на 2 ноември в Двореца на културата и спорта. На българска земя дългоочакваният виртуоз на цигулката ще бъде посрещнат от приятели от AGBU (Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган), съвместно с представители на Община Варна - с 200-годишна арменска икона в специална българска обшивка, и с емблематичното за страната ни розово масло.

Музикалните шедьоври в програмата на мегаспектакъла на виртуоза вече са известни. За своите нетърпеливи почитатели Ара Маликян е подготвил калейдоскоп от обичани мелодии, пресъздадени в неговия оригинален стил – ще прозвучат теми от Бах, Моцарт, Вивалди и Паганини. В "Невероятната история на една цигулка“. публиката ще различи в ярките изпълнения теми на Джими Хендрикс, сюблимния "Кашмир“ на Led Zeppelin, хитове на Дейвид Бауи, теми от филма "Криминале“ и алтърнатив мотиви на Radiohead – цяла палитра от епохи, стилове и въздействия. Ара ще ни разкаже много свои истории, като с Con mucha nata пресъздава своята приказка и откровено разкрива как е съчинил своята лична история за произхода на цигулката си. Друга мелодия от спектакъла - Vale de Kairo е посветена на фамилната линия дядо, баща и син. Интересни и провокативни ще бъдат подбраните за този концерт произведения, в цялостната концепция на мегаспектакъл от звук и светлина, еуфория и музика.

Ара Маликян е повлиян от широк обхват на въздействия, които е попивал през годините в своя пъстър свят от националности и култури. Спектакълът ще поведе меломаните през богатия и екзотичен полъх на ливанската музика, през арменските му корени, през индийски, еврейски и арабски ритми, а класиката ще бъде представена изненадващо съвременно и екзалтиращо .

"Невероятната история на една цигулка“ е 25-тият албум на изключително популярния по света Ара Маликян. Тя е емоционален и личен разказ, който връща спомена за създадения в Модена инструмент, напоен със спомени от родния му Ливан, с поучителни истории от дядо му, със силата на арменските му корени и класически цигулкови теми, издържали изпита на времето.

Мегаконцертът "Невероятната история на една цигулка“ е първи гастрол на Ара Маликян във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Иван Звездев сади русенски "благи домати"
Мария Силвестър с голям гаф
Намерете квалифицирани професионалисти във Варна - Чухте ли за Co...
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens, появило се в Етиоп...
Той е легендарен тенисист, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезд...
Замениха Деси Стоянова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).