В Япония почти 2 милиона души са социални отшелници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:19 / 05.04.2023
761
В Япония има близо милион и половина души, които живеят в социална изолация. Там са наричани "хикикомори", сочат данните от правителството проучване, проведено през ноември 2022 г.

Почти 20% от тях отдават оттеглянето си от обществото на пандемията от COVID-19.

Феноменът засяга приблизително две на сто от хората на възраст между 15 и 64 години в азиатската страна (или  1,46 милиона души), показва проучването.

Най-честата причина, посочвана от анкетираните за социалната изолация, е напускането на работа, следвано от пандемията от COVID-19.

"Изглежда, че някои хора отговарят на дефиницията ни за хикикомори, защото бяха обезсърчени да излизат от заразата  и имаха по-малко обществени контакти", обясни пред АФП държавният представител Коджи Найто.

    

Хикикомори се определят в контекста на това проучване като хора на възраст от 15 до 64 години, които избягват да участват в социални дейности като ходене на училище или работа. Освен това в продължение на поне шест месеца са излизали само заради хобитата си или за пазаруване, или пък почти някога не напускат домовете си, разказват от БТА.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Предупредиха ни! Идва нова силна магнитна буря
Светла Сряда е! Църквата почита Св. Йоан Богослов
Не правете тези шест грешки при възпитанието на детето и сигурно ...
Седалките в колата ви са магнит за мистериозни петна – ето как да...
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).