В ден като този е важно какви продукти да изберем за трапезата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:56 / 24.12.2015
826
Бяло или червено вино да изберем за празниците и какви продукти да сложим на трапезата - домашно приготвени или закупени от кулинарен магазин? Това бяха темите, които гостите в студиото на предаването "Вотът на потребителя" дискутираха предпразнично тази седмица.

Червеното вино е известно с антиоксидантните си качества, които предпазват сърцето. В бялото вино тези вещества са в по-малки количества, но пък е по-ниско калорично.

Стоян Геров, технолог: "Често в диети се включва точно бяло вино, защото пък киселините, бялото има малко повече киселини, киселините спомагат за разграждане на някои вещества."

Полезните свойства на бялото вино обаче се проявавят в определени количества.

Цвете Гавраилова, Институт за изследване на виното: "Говорим за здравословна консумация до 300-375 мл, затова много от производителите правят тези малки бутилки."

Стоян Геров, технолог: "Червените са с малко по-висок градус, да. Просто самото грозде натрупва малко повече захари, отколкото белите сортове."

Консумацията на вино предполага и консумация на определени храни. През последните години забързаният начин на живот кара все повече хора да купуват готова храна, особено по празниците. Тези специалитети отнемат много по-малко време на домакините, но въпреки това за Коледа домашните ястия са традиционно предпочитани.

Не са малко и домакинствата, които ще комбинират закупени и сготвени вкъщи храни. Каквито и ястия да решите да присъстват на празничната трапеза, едно е сигурно - традиционните български ястия, приготвени по домашна рецепта, ще заемат основното място.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Растението е силно отровно! Използва се само за външна употреба
Журналист си тръгна със смешна сума от предаването на Геро
Тази попфолк певица чукна 57! Никога няма да й ги дадете
Това ли ще са водещите на "Биг Брадър"?
Защо твърде много работен чат може да доведе до прегаряне и как д...
Изключвайте от мрежата: Едно зарядно за телефон изразходва 2-3 ва...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).