Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
В никакъв случай не прибирайте това вкъщи, ако сте го намерили на улицата
Автор: Екип Varna24.bg 17:53 / 28.01.2024Коментари (0)924
©
Внасянето на предмети от улицата в дома ви може да изглежда безобидно действие, но то може да представлява сериозен риск за вашето здраве, безопасност и цялостно благополучие. Макар че някои находки може да са изкушаващи, важно е да бъдете предпазливи и да обмислите потенциалните последици.

Ето седем неща, които не трябва да вземате от улицата и да внасяте в дома си:

Матраци и мебели:

Изхвърлените матраци и мебели, намерени на улицата, може да са заразени с дървеници, мухъл или други вредители. Тези предмети могат да внесат нежелани алергени и потенциално вредни патогени в жилищното ви пространство.

Електроника: Електрониката, като например изхвърлени телевизори, компютри или други джаджи, може да съдържа опасни материали. Неправилното изхвърляне на тези предмети може да доведе до замърсяване на околната среда, а внасянето им в дома ви може да ви изложи на вредни вещества като олово, живак или други токсични химикали.

Използвани килими:

Подобно на матраците, използваните килими могат да съдържат алергени, плесени и вредители. Освен това те може да са абсорбирали неприятни миризми или замърсители от предишната си среда, което ги прави неподходящи за здравословно жизнено пространство.

Предмети за отглеждане на деца:

Намерените на улицата артикули като столчета за кола, детски креватчета и колички може да са били изтеглени от пазара поради съображения за безопасност. Използването на тези предмети без подходящо познаване на историята им и стандартите за безопасност може да изложи детето ви на риск от инциденти или наранявания.

Хранителни продукти:

Избягвайте да вземате хранителни продукти от улицата, дори ако изглеждат опаковани или запечатани. Съществува риск от замърсяване, разваляне или подправяне, което може да доведе до хранителни заболявания.

Продукти за лична хигиена:

Козметиката, тоалетните принадлежности или предметите за лична хигиена, намерени на улицата, трябва да се избягват. Те може да са били отворени, подправени или замърсени, което крие рискове за здравето и потенциални кожни проблеми.

Счупени или повредени предмети:

Предмети, които изглеждат повредени, счупени или непълни, може да крият опасности. Независимо дали става въпрос за остри ръбове, открити кабели или липсващи части, тези дефекти могат да представляват опасност за безопасността в дома ви. Макар че идеята за промяна на предназначението или рециклиране на улични находки може да е привлекателна, от решаващо значение е да се даде приоритет на безопасността и хигиената.

Вместо да внасяте потенциално рискови предмети в дома си, помислете за по-безопасни алтернативи, като например закупуване на стоки втора употреба от надеждни източници, участие в обществени събития за размяна или даряване на предмети на местни благотворителни организации. Като внимавате какво внасяте в жилищното си пространство, можете да осигурите по-здравословна и безопасна среда за себе си и семейството си, съветва actualno.com.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
Бюджет 2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: