В още една страна забраниха Фейсбук

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:41 / 17.11.2020
1268
Правителството на Соломоновите острови реши временно да забрани Фейсбук заради злоупотреби в ползването и липса на регулации на дейността му, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.

Министърът на комуникациите Питър Шанел Аговака потвърди решението във в. "Соломон таймс" и заяви, че през тази социална медия са били повдигани спорни теми. Той добави, че има безпокойства от липсата на законодателство за "управляване на ползването на интернет".

"Недопустим език по адрес на министри, на премиера, клевети, нападки, всичко това са поводи за безпокойство", каза Аговака. 

"Ползването на интернет на Соломоновите острови трябва да бъде подходящо регулирано, за да се опазят младите хора от вредно съдържание", заяви той.

Аговака увери, че медийните организации ще продължат да работят нормално, ако се изключи загубата им на достъп до Фейсбук.

Повечето жители на тихоокеанската нация ползват Фейсбук, а премиерът пуска в нея на живо свои национални обръщения, отбелязва "Соломон таймс".

Аговака заяви, че правителството все още обмисля как да въведе регулацията и не уточни колко време ще продължи забраната на Фейсбук.

В момента Фейсбук е забранен още в Китай, Иран и Северна Корея, отбелязва ДПА, цитирани от БТА.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мария Силвестър с голям гаф
Намерете квалифицирани професионалисти във Варна - Чухте ли за Co...
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens, появило се в Етиоп...
Той е легендарен тенисист, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезд...
Замениха Деси Стоянова
22-годишната носителка на "Оскар" и "Грами" си призна: Винаги съм...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).