Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Варна влиза в историята на киното! Представят първата лазерна киномашина в Източна Европа
Автор: Стоян Маджиров 15:52 / 26.03.2019Коментари (0)3450
©
Със специална галапрожекция на българския филм "Лошо момиче“ ще бъде представена първата лазерна киномашина в Източна Европа, в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна!

На 5 април в 19.00 ч. пред входа на ФКЦ-Варна на червения килим ще посрещнем режисьора на филма Мариан Вълев, както и част от творческия екип. В 19.30 ч. в зала 1 зрителите ще видят специалната гала прожекция на "Лошо момиче“.

Новата Christie лазерна кинопрожекционна инсталация във Фестивален и конгресен център - Варна е първата в Източна Европа, което поставя България отново в редицата на пионерите. Варна ще остане със сигурност в историята на киното като първото кино с лазерна кинопрожекционна система от най-висок RGB клас.

Christie® CP4325-RGB е лазерен кинопрожектор, който предлага премиум киноизживяване!

Посредством CineLife електроника и RealLaser™ осветителна система, този компактен всичко-в-едно проектор достига невиждано качество на картината с по-богата цветова гама и много висок контраст. Завидното качество на прожекцията предлага  4К резолюция и контраст до 6000:1, които ще разкрият детайли от филма, докато при стандартните проектори те биха останали незабележими за зрителя.

Фестивален и конгресен център – Варна разполага и с нов дъговиден сгъваем екран с най-големите размери в града 20/12 метра, който в комбинация с новата лазерна прожекционна система ще превърне зала № 1 в ултимативното място, където можете да се потопите в невиждано до сега кинопреживяване. Картината е толкова реалистична, че дори при стандартна 2D прожекция образите изглеждат триизмерни. Този ефект се дължи отново на кохерентния източник на светлина, където три отделни лазерни модула (червен, син и зелен) възпроизвеждат повече и по-реалистични цветове, което го извежда далеч пред другите много по-евтини фосфорни лазерни киномашини и стандартните проектори с ксенонова лампа. Повишеният контраст дава възможност да се откроят 3 пъти повече детайли, които при стандартна прожекция биха останали невидими за зрителя. Ефектът от това се мултиплицира, тъй като 4К резолюцията има 4 пъти повече детайли от стандартната 2К резолюция за кинопрожекции.

Благодарение на новата си електронна архитектура кинопроекторът Christie® CP4325-RGB за пръв път в историята може да предостави високоскоростна прожекция със 120 кадъра в секунда при 2К кинопрожекция и дори, с 48 кадъра в секунда при 4К кинопрожекция. Този проектор е способен да излъчи и 4К 3D кинопрожекция!

Слуховете, които се носят са, че Джеймс Камерън ще представи новият дългоочакван епизод на мегахита "АВАТАР 2“ именно в тези иновативни формати.

Така варненци ще са първите, които ще видят тези постижения на седмото изкуство!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: