Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Видове кредити и какво трябва да знаем!
Автор: Екип Varna24.bg 17:51 / 23.08.2021Коментари (0)1269
©
Видове кредити и кредитни сделки

Физическите и юридически лица, които участват в кредитни сделки могат да бъдат дееспособни лица с българско или чуждестранно гражданство, но те трябва да имат регистрация за постоянно жителство у нас. Те могат да бъдат и търговски дружества, вписани в Търговския регистър, съгласно Търговския Закон. Страни по кредитни сделки могат да бъдат физически лица, които предлагат услуги или имат свободна професия, но формата им на труд не може да се определи като предприятие, съгласно Търговския закон.

Видове краткосрочни кредити

Нужно е да уточним, че кредитите се деля на краткосрочни, средносрочни и дългосрочни. Краткосрочните се погасяват обикновено за срок до 1 година, средносрочните за срок от 1 до 3 години, а дългосрочните за по-голям период.

Видове банкови кредити

Кредитите от банки могат да бъдат различни видове като например, стандартен, овърдрафт, револвиращ, акцептен, стоков, кредитна линия и други. При банковите кредити от клиента може да се изискат гаранции или поръчителство. Съществуват и други, по-малко популярни финансови инструменти, които ако са в съгласие със закона могат да се използват след сключването на кредитни сделки.

Видове кредити от кредитни компании

Чрез кредитните компании можете да получите достъп до следните видове бързи кредити: отпускане на заеми, включително потребителски кредити, ипотеки, кредити за недвижими имоти, микрокредити, финансиране на търговски сделки, факторинг операции, дисконтиране и еднократни сума. Тези услуги могат да бъдат свързани с гаранции и други договорености, поемащи ангажименти по обезпечението.

Други форми на кредитно финансиране

Добре е да се знае, че съществуват и други форми на кредитно финансиране като например предоставяне на кредити срещу получаване на стоки в залог, т.е. залагането в заложни къщи.

Купуването на стоки от големите вериги на лизинг е друг вид финансов ангажимент.

Съществува и предоставяне на кредити на членове на сдружения, които не са свързани с културното наследство, организирани на базата на свободното съгласие на служителите/пенсионерите, с цел да се подпомогнат чрез финансови кредити техните членове, в които тези институции, могат да бъдат организирани в различни правни форми и целят осъществяване на взаимопомощ.

Ние създадохме сравнение на оферти на тези видове кредити, като подбрахме решенията с най-изгодни условия и от най-добре развитите кредитори, предлагащи се на пазара. Натиснете бутона Кандидатствайте, попълнете краткия въпрос с вашите данни и изчакайте одобрение.

Източник: vsichki-krediti.com








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Великден 2024 г.
Зърнената сделка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: