Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Виртуозите на Ла Скала във Варна през април
Автор: Екип Varna24.bg 10:56 / 06.02.2017Коментари (0)2414
©
За пръв път Варна ще се срещне с елитния камерен състав на оркестъра на Ла Скала - най-титулувания италиански оркестър, една от музикалните институции, които задават тона на класическото музициране в Европа и света още от създаването си през 1778 г. "Виртуозите на Миланската Ла Скала" идват в морската столица, а техният концерт в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще бъде кулминационен момент в програмата на Европейския музикален фестивал Варна 2017.

Концертът ще бъде на 30.04.2017, неделя, от 21:00 ч. - необичайно късен час за симфоничен концерт, но меломаните в морския град със сигурност ще оценят жеста на виртуозите да включат в свръхнатоварената си програма Варна, където ще пристигнат в късния следобед.

Оркестърът на Миланската Ла Скала, чийто пълен състав наброява 135 музиканти, е признат за един от най-реномираните световни оркестри, както за оперни продукции, така и за симфоничен репертоар. Фантастичните музиканти от оркестъра представят своя изискан музикален стил от поколение на поколение в най-престижните световни оперни театри като виенската Музикферайн, операта в Рига, Театро Гранде Петручели и много други.

Името на оркестъра на Ла Скала е неизменно свързано с имената на едни от най-великите диригенти на нашето време - Артуро Тосканини, Вилхелм Фуртвенглер, Херберт фон Караян, Карло Мария Джулини, Карлос Клайбер, Клаудио Абадо, Рикардо Мути.

Виртуозите на Миланската Ла Скала са концертмайстори и солисти в оркестъра и обикновено концертират без диригент. Петнайсетте елитни музиканти изнасят над 200 концерта годишно.

Специално за варненската публика Виртуозите ще предложат програма от произведения на емблематични за италианската музикална култура композитори като Росини, Доницети, Паганини, Нино Рота.

Концертът е от фестивалния цикъл "Великите оркестри на Европа". Европейският музикален фестивал Варна се организира от Фондация ЛИК, Агенция Елит Мюзик и Кантус Фирмус и се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна.

От днес са в продажба билетите за концерта. Цените им са от 40 до 80 лв. Ограничен брой VIP билети са по 100 лв. Те са само за 38 от най-добрите места в залата. Билетите могат да се купят от Билетния център на ФКЦ, както и от сайта на ФКЦ. Първите 100 билета ще се продават на промоционални цени с 10 лв. по-ниски от номиналите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Зърнената сделка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1616) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: