Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Vivacom лансира първи в България двойно по-малки SIM карти и намалява употребата на пластмаса
Автор: Екип Varna24.bg 15:44 / 31.10.2023Коментари (3)1116
Въвеждането на Half SIM ще доведе до 50% по-малко използване на пластмаса и 30% по-малко въглеродни емисии

От 1 ноември Vivacom става първият телеком в България, който предлага на клиентите си Half SIM карти с двойно по-малък размер от стандартните SIM карти. С тази стъпка компанията ще намали количеството пластмаса за производство на пластиките с 50% и ще ограничи въглеродните емисии с 30%, по данни на производителя. Half SIM картите на Vivacom ще бъдат достъпни в търговската мрежа на телекома за всички частни и бизнес клиенти. Въвеждането им е част от цялостната стратегия за устойчивост на United Group, която има за цел да намали въглеродния отпечатък на групата във веригата на доставки и да я превърне във въглеродно неутрална компания до 2040 г.

Иновативната Half SIM карта има същите функции като обикновената. Основната разлика е в размера, който е намален наполовина. В резултат на това се намалява двойно употребата на пластмаса и могат да се транспортират двойно повече карти, което ще намали значително и емисиите при транспортиране.

"С въвеждането на Half SIM правим още една стъпка – част от дългосрочната стратегия на United Group за въвеждането на иновативни и устойчиви решения за по-ефективно управление на ресурсите. Тя е част и от локалната ни стратегия за намаляване на въглеродния отпечатък на компанията. В световен мащаб все повече телекоми вървят в същата посока и аз съм горд, че именно ние от Vivacom правим първи тази важна крачка на българския пазар“, коментира Николай Андреев, Главен изпълнителен директор на Vivacom.

Телекомът затвърждава своята отговорност към опазване на околната среда, след като по-рано през годината популяризира електронните фактури, с което спестява 10 тона хартия на месечна база.

Повече информация за новите Half SIM карти на Vivacom може да видите ТУК.

За United Group:

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите.

От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании. От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

За повече информация: https://united.group/
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.11.2023 г.
-1
 
 
някои телефони са с опция без пластика/карта - какво се бабаните прилича на кауфланд рекламата - събирачка на бутилки са 5 ст. голяма реклама за няма нищо
Aнонимен
на 31.10.2023 г.
+1
 
 
Хем похвално, хем смешно, хем подвеждащо.... Това е просто изтикване на пълноразмерната сим карта, която така или иначе се ползваше от апаратите преди 20 и повече години. Тоест спират поддръжката на съществуващ но прекало стар стандарт и го заменят с несъществуващ стандарт, който обаче пести суровини.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Войната в Украйна
Александър Везенков в NBA
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: