Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Вижте българското участие на "Откритие 2014" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:00 / 23.04.2014Коментари (0)3254
©
Михаела Филева и Nickname, етно-джаз формацията "Лот Лориен", Християна Дънкова и АМИРА са българските изпълнители, които тази година ще атакуват наградите на поп-рок-джаз феста "Откритие 2014" във Варна. В конкурсните категории за най-добър изпълнител и за песен на 17 и 18 май в ДТ "Стоян Бъчваров", певците от България ще влязат в музикален дуел с изпълнители от още 17 държави.

На сцената на "Откритие 2014" Михаела Филева и Nickname ще представят баладата "Има ли начин" по музика, текст и аранжимент на Графа. Певицата участва за втори път на фестивала "Откритие". През 2009-та тя спечели 3-та награда в конкурса за песен с композицията "Аз не знам" на младия автор Петко Савов. Сега Михаела и Ники са артисти на "Монте Мюзик".

Преди по-малко от 2 месеца новият музикален дует на България предизвика мини "пожар" сред феновете на родната поп-музика. В официалното видео на баладата "Има ли начин", режисирано от Васил Стефанов, двамата певци демонстрираха горещи любовни сцени. За много кратък период атрактивният клип стана популярен и надхвърли 87 хиляди гледания в YouTube.

В момента Михаела Филева е една от най-популярните български поп-изпълнителки. Сред хитовите й парчета са "Когато ти трябвам", "А дано, ама надали", "Приливи и отливи", а сингълът "Опасно близки" стана най-излъчваният в национален ефир и официален хит № 1 за 2013 година. През същата година певицата стана "Жена на годината" в категория Музика на списание "Грация".

Освен в конкурсната програма на фестивала, Михаела и Nickname ще участват и като гост-изпълнители. Специално участие в рециталната програма на "Откритие 2014" ще има и Орлин Павлов. След актьорските си ангажименти в киното, сега чаровният поп-певец ще влезе в ролята и на член на международното жури в конкурсните вечери на фестивала.
Две популярни имена от варненската сцена ще видим в категорията за най-добра песен. Това са етно-джаз формацията "Лот Лориен" - носители на наградата "Варна" за музика през 2013 г. и младата варненска поп-надежда АМИРА.

"Лот Лориен" подготвят най-новата си композиция "Вместо мен". Песента е в синхрон с пъстрия многожанров стил на формацията и тя отново ще предложи на публиката колаборация от български и чуждестранен фолклор, класическа музика, джаз, блус и прогресив рок, съобщи един от създателите на "Лот Лориен" - китаристът и композитор Кирил Георгиев. Вокалистката на групата Християна Дънкова ще направи и солово участие в конкурса за изпълнител.

АМИРА ще представи България и в двата конкурса. Зад артистичния псевдоним на певицата от Варна стои красивата Боряна Христова, която е не само изпълнител, но и автор на музика. Била е част от трио "Сахара", което сред участниците на "Откритие 2009". През 2010 АМИРА представя България като млад изпълнител и автор на музика в Гърция на фестивала Eurovoice, където специални гости са Енрике Иглесиас и Памела Андерсън. Талантливата варненка има в кариерата си 3 награди Гран при от наши и международни конкурси и сега целта й е една от големите награди на "Откритие 2014".

Под китарния съпровод на Йордан Йорданов, АМИРА ще представи песента "Crazy" от репертоара на американския дует Gnarls Barkley в състезанието за най-добър изпълнител. В конкурса за песен, варненката ще атакува наградите с композицията "Love again", която е по нейна музика и текст на Яна Табакова, аранжимент DJ Роско.




Още по темата: общо новини по темата: 66
30.08.2022 »
27.07.2022 »
28.06.2022 »
23.06.2022 »
21.06.2022 »
26.05.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: