Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Вижте как сами да ремонтирате електрическата си четка
Автор: Екип Varna24.bg 17:15 / 03.05.2024Коментари (0)1241
©
Преди четките за зъби бяха прости, задвижвани само от ръката ни, така че никога да не се развалят. В днешно време електрическите четки стават все по-популярни, защото правят миенето на зъбите по-лесно и по-ефективно, но могат да ни докарат главоболие, когато не работят правилно.

Във водоустойчивия корпус на електрическата четка за зъби има батерия, която захранва малък мотор, който постоянно върти сменяема глава на четката. Батериите обикновено могат да се зареждат, но не са вечни. Въпросът за тяхната дълготрайност обаче е обект на дискусии по онлайн форумите.

Ако някога сте притежавали електрическа четка, вероятно сте забелязали как интервалите за зареждане стават все по-чести. В даден момент може да решите да изхвърлите устройството, добавяйки го към нарастващата купчина електронни отпадъци в света.

Но не всичко е загубено. Можете да платите на някой друг да поправи вашата четка или – с малко онлайн помощ – да го направите сами. Ето някои насоки, предложени от AP News:

Мога ли сам да ремонтирам електрическата си четка за зъби?

Според производителите отговорът е "не". Те предупреждават хората да не разглобяват устройствата, защото е опасно и има риск от анулиране на гаранцията. Но това не означава, че не можете сами да пробвате да решите проблема.

Можете да намерите уебсайтове и канали в YouTube, които ще ви покажат как да поправите своите захранвани с батерии четки.

Производителите на четки за зъби ще кажат, че устройствата "не трябва да се ремонтират от потребителя", но това е "очевидно невярно", казва Шахрам Мохтари - водещ инженер по разглобяване в iFixit. "Някои от тези устройства имат много сменяеми батерии“ и в повечето случаи е просто въпрос на влизане в устройството и научаване как да се направи малко запояване или да се занесе на някой, който може да го направи, смята той.

Как да намеря батерията?

Всеки модел е различен, но моделите от Oral B и Philips Sonicare – две от най-популярните марки, могат да бъдат разглобени по един и същи начин.

Повечето четки Oral B могат да бъдат отворени, като хванете четката за зъби и стойката за зареждане заедно и след това завъртите стойката, за да изскочи долната капачка. При някои модели вместо това може да се наложи да използвате стойката като лост, за да я извадите.

Моделите Philips Sonicare са малко по-трудни. Ще ви трябва нещо, с което да откъснете долната капачка, като например малка плоска отвертка или пластмасов инструмент.

Какъвто и да е моделът, ако е прекалено стегнат, трябва да омекотите пластмасовия корпус, като поставите четката в гореща вода за няколко минути.

След като сте изключили устройството, ще трябва да премахнете електронните чаркове от корпуса. Може да се наложи първо да отстраните метален или пластмасов пръстен от шпиндела на главата на четката. След това натиснете шпиндела срещу нещо твърдо, за да плъзнете моторния възел от дъното. Може да се наложи първо да отворите някои пластмасови пластини. Отново, всяка четка за зъби е различна, така че е най-добре да потърсите информация в различни уебсайтове за ремонт.

Трябват ли ми технически умения?

При някои модели батерията не се изважда толкова лесно, защото е запоена към печатната платка. Но ако сте уверени, че ще се справите, можете да се пробвате сами. Ще ви е необходим поялник, за да разкачите кабелната връзка, и след това ще трябва да запоите отново нова батерия. Ако никога не сте го правили досега, има видеоклипове. Внимавайте, поялникът е горещ!

Мога ли да сменя батерията?

Да, но ще трябва да се уверите, че е правилният размер. Обикновено това е цилиндрична клетка, подобна на батериите Energizer или Duracell AA в дистанционното на вашия телевизор.

Може да е по-дълга, по-къса или да има различен диаметър от стандартния AA. Някои батерии имат метални накрайници, които трябва да бъдат запоени към печатната платка.

Кои четки най-лесно се ремонтират?

Oral B улеснява потребителите с тяхната IO линия четки за зъби, които могат да се поправят без специални инструменти. Някои версии дори се доставят с кръгло зарядно устройство, което е специално проектирано за използване като инструмент за завъртане на долната капачка, когато е обърната с главата надолу. След като плъзнете механизма, просто извадете батерията.

Някои нови марки като Suri и Quip предлагат ремонт на четките. Но от Suri изискват собствениците да изпратят обратно устройствата си, без да са ги поправяли сами, и да са се регистрирали за абонаментен план за главата на четката.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
Матури 2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: