Вижте каква е тайната на най-вкусните пържоли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:40 / 31.12.2023
2291
Научете се да готвите сочно вратните пържоли на фурна по тази рецепта! Ако искате печени сочни свински пържоли, не е нужно да ходите в ресторант. Лесно можете сами да създадете истинска атмосфера на бирен ресторант у дома, ако изберете правилните мезета, които да придружават вашата бира: например свински пържоли с пържени картофки.

Известно е, че правилното печене на пържола изисква внимание и стриктно спазване на времето. Ако не сте доволни от този вариант, пригответе ястието във фурната.

Ето една невероятно проста рецепта за сочна свинска пържола на фурна. Съставки на най-вкусните вратни пържоли на фурна

·        Свинско (врат) – 600гр

·        Соев сос – 1 с.л.

·        Зехтин – 2 с.л.

·        Смес от черен пипер – 1 ч.л.

·        Морска сол (едра) - на вкус

Рецепта за готвене стъпка по стъпка на най-вкусните вратни пържоли на фурна: Изплакнете свинското месо, подсушете го и го нарежете на пържоли с дебелина около 2 сантиметра. Сместа от черен пипер се счукват в хаванче, смесват се със солта, соевия сос и зехтина. Сместа се намазва върху пържолите от всички страни. Покрива се със стреч фолио и се оставя да се маринова на стайна температура за 20 минути.

Завийте месото в два слоя фолио и поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Внимателно разгънете фолиото, намалете температурата на 180 градуса и печете още 5 минути. Или по-дълго в зависимост от желаната степен на готовност. Готовите пържоли се нареждат върху плот за сервиране и се нарязват.

Каква е тайната на най-вкусните вратни пържоли на фурна? Възможността за правилно изпичане на пържоли до необходимата степен зависи от много фактори: съдържанието на мазнини в месото, дебелината на тигана, силата на огъня на котлона, дебелината на самата пържола и т.н. необходимите умения се развиват постепенно, за да намерите най-добрия вариант, който ви подхожда. Важно!

Неподходящият тиган може да провали и най-добрата рецепта. Ако използвате готови смеси от подправки, не забравяйте да прочетете съставките на опаковката. Често такива смеси вече съдържат сол, вземете това предвид, в противен случай рискувате да пресолите ястието, пише Actualno.com.

Виж коментарите (0)

Още по темата (309):
20.03.2024 Астрономическата първа пролет донесе промяна във Варна
06.02.2024 Варненци: Нека си стои, не остана, едни 10 месеца са само
23.01.2024 Българите са по-дисциплинирани: За първи път от 10 години няма бум на задлъжнялостта през януари 
14.01.2024 Днес е ромската Нова година - Банго Васил
13.01.2024 Така ли е: Януари е най-депресивният месец?
08.01.2024 Десетки хиляди фиданки ще бъдат засадени след Коледната кампания на земеделското министерство
Още новини от Любопитни новини:
Моника Валериева прекали, пусна снимка, на която е с три крака
Това малко семенце може да ви помогне да отслабнете, спада към су...
Правото ни на неплатен отпуск – кога и при какви условия
Габриела Руменова: Безопасността е най-важна при избора на играчк...
Половин България е предупредена! Идват градушки и обилни дъждове
Джулиана Гани и мъжът й дължат крупна сума на лихвари?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).