Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Вижте какво представлява пикълбол, новата мания в САЩ
Автор: Екип Varna24.bg 20:22 / 13.01.2023Коментари (0)939
©
Пикълбол е спорт, който е нещо като смесица между тенис, бадминтон и тенис на маса. Играе се с топка за усукване на корт със същите размери като игрището за бадминтон.

Мрежата и правилата са подобни на тениса, с няколко корекции. Поради простите си правила и ясния стил на игра, този спорт става все по-популярен сред хората. Пикълболът се практикува от хора от всички възрасти и атлетични способности. Той е евтин спорт за участие и се играе в множество фитнес зали, паркове, читалища, училища и спортни клубове.

Пикълбол е изобретен през 1965 г. на остров Бейнбридж, Вашингтон. Огромната популярност на Pickleball е, защото хората от всички възрасти могат да го играят. Игрището за пикълбол е по-малко от тенис корт, което означава, че играчите нямат толкова широка площ за покриване. Топката също е много по-лека от топката за тенис и се сервира отдолу, което улеснява играта на хора с всички нива на фитнес. В допълнение към това продължителността на една средна игра е 12 минути, което дава възможност на играчите да правят чести почивки.

Има множество ползи за здравето, които идват с играта на пикълбол. Като аеробна дейност подобрява сърдечно-съдовото здраве и намалява риска от инфаркти. Той също така увеличава мускулната сила, подобрява енергийните нива, като в същото време изгаря калории. И тъй като това е дейност с ниско въздействие, тя се фокусира върху баланса и пъргавината, като същевременно носи нисък риск от нараняване. Комбинацията от физическа и социална активност също предлага мощни ползи за психичното здраве на участниците, като например подобрено настроение.

Пикълбол е най-бързо развиващият се спорт в Съединените щати. Има повече от 2,8 милиона играчи и този брой се увеличава с 12 процента всяка година. Причината за този ръст е големият брой хора, които се отдалечават от практикуването на тенис. Тъй като пикълболът е дейност с ниско въздействие, той предлага всички ползи за здравето на тениса без никакви придружаващи рискове от нараняване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: