Вижте какво представлява пикълбол, новата мания в САЩ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:22 / 13.01.2023
964
Пикълбол е спорт, който е нещо като смесица между тенис, бадминтон и тенис на маса. Играе се с топка за усукване на корт със същите размери като игрището за бадминтон.

Мрежата и правилата са подобни на тениса, с няколко корекции. Поради простите си правила и ясния стил на игра, този спорт става все по-популярен сред хората. Пикълболът се практикува от хора от всички възрасти и атлетични способности. Той е евтин спорт за участие и се играе в множество фитнес зали, паркове, читалища, училища и спортни клубове.

Пикълбол е изобретен през 1965 г. на остров Бейнбридж, Вашингтон. Огромната популярност на Pickleball е, защото хората от всички възрасти могат да го играят. Игрището за пикълбол е по-малко от тенис корт, което означава, че играчите нямат толкова широка площ за покриване. Топката също е много по-лека от топката за тенис и се сервира отдолу, което улеснява играта на хора с всички нива на фитнес. В допълнение към това продължителността на една средна игра е 12 минути, което дава възможност на играчите да правят чести почивки.

Има множество ползи за здравето, които идват с играта на пикълбол. Като аеробна дейност подобрява сърдечно-съдовото здраве и намалява риска от инфаркти. Той също така увеличава мускулната сила, подобрява енергийните нива, като в същото време изгаря калории. И тъй като това е дейност с ниско въздействие, тя се фокусира върху баланса и пъргавината, като същевременно носи нисък риск от нараняване. Комбинацията от физическа и социална активност също предлага мощни ползи за психичното здраве на участниците, като например подобрено настроение.

Пикълбол е най-бързо развиващият се спорт в Съединените щати. Има повече от 2,8 милиона играчи и този брой се увеличава с 12 процента всяка година. Причината за този ръст е големият брой хора, които се отдалечават от практикуването на тенис. Тъй като пикълболът е дейност с ниско въздействие, той предлага всички ползи за здравето на тениса без никакви придружаващи рискове от нараняване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Слабото място на хиляди шофьори
Вижте за колко милиона се продава имението на Матю Пери
Нов български трилър на холивудски режисьор и с участието на Кера...
Ще останем ли без Благодатен огън?
Маги - гадже на бившия годеник на Анелия
Слави Трифонов се разделя с двамата от най-верните в екипа си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).